Pedofilii care au răpit și violat o fetiță de 10 ani au fost puși în libertate de către procurori

Publicat: 28/01/2020 | 13:20

Cazul fetiței care a fost răpită și violată i-a o întorsătură halucinantă, procurorii au decis eliberarea din arest a celor doi suspecți.

Cătălin Cornel Drăgan (30 de ani) şi Corin Mămăligeanu (20 de ani) au fost arestaţi în urmă cu trei luni, la Brăila, după ce au violat o fetiţă de zece ani pe care o răpiseră de pe stradă.  Acum ei sunt din nou liberi, la cererea Parchetului. Decizia instituției care se presupune că trebuie să repezinte și să apere interesele victimelor este uluitoare. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat pe 14 ianuarie eliberarea celor doi suspecți. Cererea a fost aprobată imediat de către judecător. „Admite cererile reunite formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila şi inculpatul Drăgan Cătălin Cornel. În baza art 242 al 1 Cod procedură penală, dispune revocarea măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpaţii Drăgan Cătălin Cornel şi Mămăligeanu Corin, prin încheierea nr 25/26.11.2019 a Judecătoriei Brăila, şi punerea în libertate a acestora dacă nu sunt arestaţi în altă cauză”.

Fapta colectivă nu mai e pedepsită?

Motivele care stau ca fundament pentru eliberarea celor doi sunt puerile și greu de imaginat. Conform SPYNEWS.ro, Gabi Daniela Stanciu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, a explicat că cei doi inculpaţi au fost scoşi din arest fiindcă fapta a fost un colectivă , mai există și alți părtași la cumplita tragedie, care nu au fost încă identificați, așa că procurorii au decis scoaterea din arest a lui Drăgan şi Mămăligeanu ca să îi folosească drept „momeală”. Autoritățile speră ca cei doi să intre în contact cu restul complicilor și astfel, să apară probe și să fie prinși toți.

Tot ce au făcut procurorii, cei care trebuiau să facă tot posibilul pentru a identifica făptașii și pentru a preveni apariția viitoarea a unor astfel de cazuri, a fost să ceară eliberare celor doi pedofil. Mai mult de cât atât, conform SPYNEWS.ro, se pare că inculpatul Corin Mămăligeanu mai are o faptă similară la activ, el fiind judecat pentru că a siluit şi o altă fetiţă.

Caz fără precedent

Cazul fetiței de zece ani, care a fost violată, până la leșin, de doi bărbați este revoltător, nu doar prin natura faptelor, cât și prin decizia absurdă a autorităților de a elibera făptașii. În urmă cu trei luni aceiași procurori care au cerut eliberarea lui Cătălin Cornel Drăgan (30 de ani) şi Corin Mămăligeanu (20 de ani), notau și descriau faptele oribile pe care cei doi au putut să le facă și pentru care o să scape nepedepsiți.

„La data de 24 noiembrie, în jurul orei 20.30, unul dintre inculpaţi a abordat-o pe victima minoră ce se afla în proximitatea unui magazin non-stop de pe raza municipiului Brăila. Prin exercitarea de ameninţări, inculpatul a condus-o pe un teren viran amplasat la ieşirea din municipiu, unde, prin constrângere, a întreţinut cu minora un act sexual oral. În continuare, inculpatul a condus-o pe victimă, tot împotriva voinţei ei, într-un imobil nelocuit din municipiul Brăila, unde, atât prin exercitarea de constrângeri, dar şi profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra, a mai întreţinut cu aceasta raporturi acte sexuale, cauzându-i leziuni traumatice. (…)

Atât prin exercitarea de constrângeri fizice şi psihice, dar şi prin imposibilitatea victimei de a se apăra, inculpatul a mai întreţinut cu aceasta câte un raport sexual oral, normal, apoi anal. Victima a încercat să scape şi s-a opus în mod repetat. Prin acţiunile întreprinse, persoanei vătămate i-au fost create leziuni atât la nivelul regiunii cervico-faciale, cât şi la nivelul regiunii genitale. (…) În acelaşi imobil s-a aflat şi cel de-al doilea inculpat care, ulterior celui dintâi, a întreţinut şi el raporturi sexuale cu victima”.