Pedofil de 74 de ani, prins de polițiștii din Iași. Victime i-au fost două fetițe, de 7 și 9 ani

Publicat: 14/01/2021 | 12:30

Constantin Gaiță, un pensionar de 74 de ani din județul Iași, a fost condamnat pentru corupere de minori și tentativă de viol, după ce s-a „autosatisfăcut” în fața a două minore de 7, respectiv 9 ani. Agresorul a contestat decizia primei instanțe și procesul a ajuns la Curtea de Apel.

Magistrații i-au dat la prima instanță a procesului la 4 ani și 5 luni de pușcărie. Ieri a avut loc un termen al procesului penal, iar magistrații ieșeni au amânat cauza. Potrivit judecătorilor, victimele nu au pretenți financiare de la pensionar, scrie bzi.

Procesul lui început în urmă cu mai bine de un an, mai exact pe 14 august 2019. Atunci, procurorii vasluieni l-au trimis în judecată pe individul de 74 de ani, sub acuzațiile de corupere de minori și tentativă de viol.

„Victimele I.M.A., în vârstă de 9 ani, și M.A., în vârstă de 7 ani, sunt verișoare și locuiesc împreună cu familia într-un imobil care se învecinează cu cel al inculpatului Constantin Gaiță. Potrivit declarațiilor persoanelor vătămate, în luna iunie 2018, imediat după încheierea anului școlar, în jurul datei de 15 iunie 2018, în timp ce se jucau în stradă în dreptul imobilului inculpatului, s-au apropiat de gardul acestuia pentru a lua agude dintr-un pom.

Văzându-le, inculpatul le-a chemat în curte, după care le-a invitat în casă, spunându-le că le va da câte un ban. Cele două persoane vătămate au intrat în casa inculpatului, moment în care acesta s-a dezbrăcat de pantaloni și a început să-și mângâie organul genital. Apoi le-a solicitat și celor două minore să procedeze în același mod, însă acestea s-au speriat și au fugit din casă”, au menționat anchetatorii.

Una dintre victime, salvată de mama ei

Polițiștii spun că pe 24 iunie 2018, în jurul orei 16:00, una dintre fetițe se juca pe stradă în zona locuinței pensionarului, când l-a văzut în curte pe Constantin Gaiță.

„Potrivit declarației persoanei vătămate, inculpatul a invitat-o pentru a-i da un ban și, după ce a intrat în curte, inculpatul a asigurat poarta cu zăvorul. Apoi a luat-o de mână și au intrat în casă, după care a încuiat ușa. Inculpatul și-a dat jos pantalonii și chiloții până la nivelul genunchilor, după care s-a masturbat, solicitându-i și persoanei vătămate să procedeze la fel. Aceasta s-a conformat și, după ce i-a mângâiat organul genital, s-a așezat pe pat.

Apoi, inculpatul a dezbrăcat-o pe persoana vătămată de pantaloni și chiloți și a început să o mângâie pe corp, solicitându-i să facă sex și să atingă organul sexual cu gura. În acel moment, mama persoanei vătămate a început să bată la ușa casei și să-i ceară inculpatului să o elibereze pe fiica sa. Inculpatul s-a îmbrăcat și i-a cerut și persoanei vătămate să procedeze la fel, după care a deschis ușa. Mama persoanei vătămate a intrat în casă, unde a găsit-o pe fiica sa plângând, iar la plecare l-a certat pe inculpat”, au mai precizat procurorii potrivit aceleași surse.

Și-a recunoscut faptele

Rudele victimelor au făcut plângere la Poliție. Oamenii legii l-au luat la întrebări pe septuagenar, iar acesta a recunoscut totul la audieri.

„Din raportul de evaluare psihologică a persoanei vătămate I.M.A. rezultă că dezvoltarea psihică și morală a acesteia a fost afectată, accentuându-i anumite trăsături de personalitate, de tip personalitate evitantă. În timpul cercetărilor, inculpatul a fost audiat în prezența unui apărător desemnat din oficiu, ocazie cu care a recunoscut faptele.

Referitor la infracțiunea de corupere sexuală, a precizat că cele două persoane vătămate aruncau cu pietre și mere pe acoperișul casei sale, motiv pentru care și-a dat jos pantalonii și le-a arătat organul genital, solicitându-le să arunce în el.

Cu privire la infracțiunea de tentativă de viol a declarat că, după ce a intrat în casă însoțit de persoana vătămată I.M.A., aceasta ar fi încuiat ușa, s-ar fi dezbrăcat și ar fi avut inițiativa de a întreține un raport sexual. Inculpatul a recunoscut că s-a dezbrăcat, că a mângâiat-o pe persoana vătămată în zonele intime și că ar fi avut un raport sexual cu aceasta dacă nu intervenea mama minorei”, au susținut anchetatorii.