Patru angajați ai Ministerului Sănătății, infectați cu coronavirus. Ce spune Nelu Tătaru

Publicat: 11/08/2020 | 22:54

Patru angajați ai Ministerului Sănătății sunt infectați cu coronavirus. Ancheta epidemiologică este în plină desfășurare.

Primul caz de infectare cu COVID-19 a fost depistat luni. Marți seară a fost confirmată pozitiv o a patra persoană. Este vorba despre o femeie care nu își desfășura activitatea în același birou cu celelalte trei angajate.

Femeia s-a testat pe banii săi, pentru că nu avea simptome și nu făcea parte din lista de contacți direcți ai primei persoane infectate. Ea urmează să fie transferată într-o unitate sanitară de boli infecțioase. (CITEȘTE ȘI: CE SPUNE NELU TĂTARU DESPRE PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ: „DUPĂ ESTIMĂRILE NOASTRE AR TREBUI SĂ…”)

Contactat de Antena 3, Ministrul Sănătății a declarat că întregul minister va fi dezinfectat. Începând de miercuri, în cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate o serie de măsuri suplimentare printre care și interzicerea totală a accesului vizitatorilor.

Coronavirus România, 11 august

Până astăzi, 11 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 63.762 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 30.585 pacienți au fost declarați vindecați și 6.756 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.215 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. (VEZI ȘI: INSP A HOTĂRÂT! CINE TREBUIE SĂ FIE TESTAT CU PRIORITATE PENTRU CORONAVIRUS)

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în cursul zilei de marți, 11 august, că 2.764 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Totodată, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.436 Dintre acestea, 485 sunt internate la ATI.

 

Citește și...