Patronul restaurantului din Constanța unde trei dansatoare au ars de vii, prins la Cluj

Publicat: 20/12/2019 | 18:25

Patronul restaurantului din Constanța, în care trei dansatoare au murit în urma unui incendiu, a fost prins, vineri, de polițiști la Cluj. „În cursul acestei zile (vineri-n.r.), a fost depistată o persoană aflată în urmărire națională, pe numele căruia exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o pedeapsă de 8 ani”, au anunțat reprezentanții IPJ Constanța.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, este vorba de George Karam, patronul restaurantului din Constanța, unde în 2014 trei tinere au murit într-un incendiu. Acesta a fost prins de polițiști și a fost ridicat dintr-o pensiune din Cluj-Napoca. El va fi dus la Penitenciarul Gherla.

George Karam a fost dat în urmărire națională în 20 noiembrie, după ce a fugit în urma sentinței primite.

Karam a fost găsit vinovat de judecătorii Curții de Apel Constanța pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, complicitate la realizarea construcțiilor cu nerespectarea cerințelor esențiale a existenței acestora, construire fără autorizație și pentru fals în înscrisuri.

Sentința a fost dată de judecătorii constănțeni în dosarul celor trei tinere care au ars de vii în timpul incendiului care a mistuit localul, în 5 aprilie 2014. Fetele erau studente și dansau în restaurant pentru a-și plăti taxele de școlarizare. În timpul izbucnirii incendiului, acestea se schimbau în haine de scenă, într-o încăpere din mansarda clădirii, de unde nu s-au putut salva din cauza încuietorii stricate a ușii. Fetele au fost găsite îmbrățișate de pompieri.