Patrick Devedjian, fost ministru în cabinetul Sarkozy, a murit din cauza coronavirusului

Publicat: 29/03/2020 | 16:59

Patrick Devedjian, fost ministru în cabinetul Sarkozy, a murit din cauza coronavirusului. Joi a fost confirmat cu COVID-19.

Patrick Devedjian, președintele Consiliului Departamental Hauts-de-Seine și fost ministru în cabinetul Nicolas Sarkozy, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică. Diagnosticat pozitiv pentru Covid-19, politicianul în vârstă de 75 de ani a fost pus miercuri sub observație într-un spital.

Fostul ministru a anunțat, pe Twitter, joi, că a fost testat pozitiv la Covid-19. În mesajul postat, el aducea un omagiu și cadrelor medicale care luptă cu coronavirusului. (CITEȘTE ȘI: CE ESTE ANOSMIA, SIMPTOMUL PE CARE ÎL AU BOLNAVII ASIMPTOMATICI INFECTAȚI CU CORONAVIRUS)

Figură istorică a dreptei franceze, Patrick Devedjian intrase în politică în anii ’60. Mai întâi militant al extremei drepte franceze. A creat, apoi, alături de alți adepți ai dreptei precum Jacques Chirac și Charles Pasqua, partidul RPR. După, Patrick Devedjian a participat și la instituirea formațiunii UMP.

Avocat de profesie, Patrick Devedjian a fost de mai multe ori ministru sub președințiile lui Jacques Chirac și apoi a lui Nicolas Sarkozy. Mândru de originile sale, Patrick Devedjian a fost un mare apărător al cauzei armenilor și în particular al recunoașterii genocidului comis împotriva acestora de turci în 1915.