Pașaportele pentru imunitate, viitorul lumii după coronavirus. Cum arată planul SUA pentru ieșirea din criză

Publicat: 04/04/2020 | 20:59

Potrivit unei analize publicate de CNN, normalitatea se va schimba complet atunci când pandemia de coronavirus va fi sunt control. Echipa medicală a celebrului post TV au răspuns la cele mai arzătoare întrebări ale americanilor.

În acest moment, tot globul este blocat, fie în primele linii de luptă, fie doa în casă așteptând ca aceasta să ia sfârșit.

Tot mai mulți oameni se îmbolnăvesc și asta înseamnă că din ce în ce mai multe persoane sunt direct atinse de efectele devastatoare ale acestei boli.

Lucrurile vor continua să se înrăutățească pentru o perioadă, dar nu este prea devreme să ne gândim cum vom începe să ieșim din această criză.

Răspunsurile specialiștilor

Iată ce au răspuns specialiștii medicali la întrebările „Vom avea un vaccin?”, „Va crește numărul persoanelor cu anticorpi și „imunitate crescută”?, „Vom avea din nou de-a face cu virusul în toamnă?”.

Elizabeth Cohen, corespondent medical principal CNN, declară: „Nu știm. Un vaccin ar fi minunat, dar va dura cel puțin un an, până la un an și jumătate. Procesele respective sunt în curs.

La un moment dat, va intra în joc imunitatea oamenilor, dar asta va dura un timp, întrucât marea majoritate a americanilor nu au anticorpi și, prin urmare, sunt vulnerabili la Covid-19.

Unul dintre cele mai inteligente lucruri pe care le-am auzit vreodată spuse de cineva despre COVID-19 este că nu știm ce știm.

Virusurile ne surprind. Cine știa că virusul Zika poate fi transmis prin contact sexual? Cine știa că Ebola poate persista în ochii oamenilor?

Nu știm dacă Covid-19 este sezonier, precum gripa. (Și amintiți-vă – gripa nu dispare pe vreme mai caldă) Nu știm dacă noul coronavirus va reveni în toamnă. Acesta este un virus nou și vom învăța treptat lucruri despre evoluția sa”.

America, vârful pandemiei

Statele Unite ale Americii a înregistrat în cursul zilei de vineri peste 1.000 de decese provocate de noul coronavirus. La nivel național, numărul total al morților care au o legătură directă sau indirectă cu COVID-19 a depășit cifra de 7.000, arată NBC.

Potrivit statisticilor de la Johns Hopkins University, numărul total al victimelor a trecut de 59.100 persoane.