Partidul Social Democrat: ”Speculanții au fost lăsați să profite de criză. Prețurile alimentelor de bază trebuie plafonate urgent!”

Publicat: 18/03/2020 | 13:41

Alfred Simonis, liderul Grupului PSD din Camera Deputaților, solicită – într-o postare publicată pe pagina de socializare a partidului – ca prețurile la alimentele de bază să fie plafonate de urgență.

Decretul privitor la instaurarea de urgență a deschis drumul speculei, iar speculanții se îmbogățesc ”pe spatele suferinței oamenilor”, afirmă Alfred Simonis. O astfel de situație a putut deveni o realitate cruntă fiindcă nu a fost adoptat și actul normativ care ar fi plafonat prețurile.

”Prețurile au luat-o razna! Și asta s-a întâmplat pentru că, odată cu decretul privind instaurarea stării de urgență, nu a fost adoptat și actul normativ care ar fi plafonat prețurile. Speculanții au fost lăsați să profite de criză și să-și umple buzunarele pe spatele suferinței oamenilor. Guvernul trebuie să ia măsuri urgente, dincolo de sloganuri, bătăi pe umăr și bune intenții”, a scris liderul grupului PSD din Camera Deputaților.

”Speculanții trebuie să plătească foarte dur pentru faptele lor!”

În cazul în care Guvernul nu va lua măsurile urgente care se impun, Partidul Social Democrat va depune un proiect de lege – deja pregătit – prin care ar trebui să fie plafonate prețurile la alimentele de bază, medicamente și produsele sanitare.

”Dacă nu o va face astăzi, PSD are pregătit și va depune un proiect de lege, pe care îl vom adopta în regim de urgență, prin care să plafonăm prețurile la alimentele de bază, medicamente și produse sanitare. Dar nu la valoarea lor de astăzi, ci la media prețurilor din ultimele 3 luni. În plus, speculanții trebuie să plătească foarte dur pentru faptele lor!”, a mai scris Alfred Simonis pe pagina de socializare a PSD.