Părintele Alin Pășcuța a murit din cauza coronavirusului: ”Plânge lumea pe stradă”

Publicat: 06/01/2021 | 15:09

Părintele Alin Pășcuța din Sânmartin a fost răpus de coronavirus. Acesta s-a stins din viață marți dimineață în urma unei embolii pulmonare cauzată de coronavirus.

Părintele, în vârstă de 40 de ani, era internat în spital de aproximativ o lună. Din păcate, însă, în ciuda eforturilor depuse de medici… aceștia nu au mai putut să-i salveze viața.

Părintele Alin Pășcuța era iubit de comunitatea sa, cu atât mai mult cu cât, pe lângă activitățile organizate în parohie, s-a dovedit și un gospodar priceput, care s-a îngrijit, cu sprijinul administrației locale, de împrejmuirea cimitirului din localitate, amenajarea aleilor și întreținerea mormintelor.

”Acum trei zile am vorbit cu părintele. Se simțea mai bine și spunea că abia așteaptă să vină acasă. Părintele Pășcuța a ridicat împreună cu tatăl său, fostul preot Ioan Pășcuța, biserica nouă din centrul comunei, iar după decesul acestuia i-a urmat la altar. Era foarte iubit în comună. Nu exagerez, la noi plânge lumea pe stradă”, a declarat primarul comunei pentru bihoreanul.

Primarul de Sânmartin a cerut convocarea de îndată a Consiliului Local pentru a declara trei zile de doliu local. În urma sa, părintele a lăsat o soție și o fiică îndurerate, dar și o întreagă comunitate care îl plânge acum.

”Nu vom arbora drapelul negru, pentru că, potrivit legii, acesta se arborează doar la zilele de doliu național. În schimb, în perioada 5 – 7 ianuarie va fi interzisă organizarea de activități cultural-artistice, sportive și altele de acest gen”, a mai declarat primarul.