Pare banc, dar nu e! Câți lei a ajuns să coste o pâine pe OLX

Publicat: 30/03/2020 | 10:15

Vremurile de criză medicală duc și la unele situații de-a dreptul extreme, iar un exemplu sugestiv în acest sens este prețul unei pâine pe… OLX.

Produsul de panificație cu maia are o greutate de 1.000 grame și reprezintă o soluție mai sănătoasă față de oferta de la supermarket.

Astfel, o pâine cu maia a ajuns să coste 20 de lei pe site-ul de vânzări OLX, informează gândul.ro. Pâinea poate fi livrată direct la domiciliu în București și Ilfov. Gospodinele vând tot pe site-ul de vânzări, de la pâine la mâncare gătită și prăjituri de casă.

(CITEȘTE ȘI: ATENȚIE ROMÂNI! ALIMENTUL BANAL, PE CARE ÎL MĂNÂNCI ZILNIC, CARE E PURTĂTOR DE CORONAVIRUS)

”Preţurile au crescut brusc şi au speriat lumea”

Conform afirmațiilor ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, de la Realitatea TV și preluate de Agerpres, diferențele de prețuri, în plină criză de coronavirus, au fost constatate la marii comercianți, iar acestea „au speriat lumea”. Prețurile s-ar fi stabilizat ulterior ca urmare a stocurilor făcute de populație, dar și pe fondul închiderii restaurantelor și fast-food-urilor.

„Aş vrea să mă refer la faptul că încă de la începutul crizei, noi, din Ministerul Agriculturii, şi prin Direcţiile Agricole Judeţene am declanşat o acţiune de monitorizare a preţurilor la raft. Şi am luat majoritatea retailerilor mari, lanţurile de magazine. Şi avem monitorizări în data de 17 (n.red. – martie 2020), deci a doua zi după declanşarea stării de urgenţă, în 19 şi în 24. Am luat, sigur, principalele produse de bază. Şi dacă ne uităm şi analizăm situaţia pe care o avem aici, imediat, în data de 17, preţurile au crescut brusc la aproape toate aceste produse de bază, dar constatăm că în data de 19 şi în data de 24, majoritatea dintre aceste preţuri, mai puţin mărfurile care vin din import, au revenit la valorile iniţiale. Diferenţe foarte, foarte mici. Asta mă refer la marii retaileri.

Nu contest că în anumite magazine de cartier sau în anumite pieţe unii indivizi nu au încercat şi nu au reuşit să facă speculă şi, la un moment dat, să crească aceste preţuri, dar pe termen lung am constatat că, într-o săptămână, chiar dacă la început preţurile au crescut brusc şi au speriat lumea, ele au coborât simţitor din două motive, spunem noi. Este vorba de o schimbare de comportament de aprovizionare, pentru că iniţial la declanşarea crizei toată lumea a alergat şi a făcut stocuri, iar apoi cumpărăturile au devenit din ce în ce mai puţine. În paralel s-au închis şi restaurantele şi fast-food-urile”, a afirmat oficialul guvernamental.

(CITEȘTE ȘI: GÂNDUL LIVE. Marius Manole: „Am trecut prin situații grele, vom depăși și criza Covid-19” /)