Paranghelie în plină pandemie. Peste 40 de romi din Craiova au participat la o logodnă, iar ”mascații” au intervenit

Publicat: 26/04/2020 | 08:57

Încă de la primele ore ale dimineții, în cartierul Brestei din Craiova răsuna muzica de petrecere, iar peste 40 de romi au declanșat o paranghelie de zile mari cu ocazia unei logodne. Participanții au sfidat măsurile de restricție impuse de autorități, iar ”mascații” – alături de echipaje ale poliției, jandarmeriei și armatei – au intervenit pentru a-i disperasa pe petrecăreți.

Cu toate că distanțarea socială este esențială pentru a se încerca stoparea răspîndirii infecției cu COVID-19, zeci de romi din Craiova au trecut peste măsurile de restricție și s-au pus pe distracție. Doi tineri din comunitate s-au logodit, iar asta a dus la o ”atmosferă” încisă din toate punctele de vedere.

„Nu au ținut cont de starea de urgență și au dat o petrecere de zile mari. Zeci de romi dintr-un cartier craiovean au participat, astăzi, la o logodnă în cartierul craiovean Brestei. Totul a fost oprit de oamenii legii”, notează baubau.ro.

(CITEȘTE ȘI: SE CONSTRUIEȘTE AL TREILEA SPITAL MILITAR, UNDE VOR FI TRATAȚI BOLNAVII DE CORONAVIRUS DIN ROMÂNIA! ANUNȚUL FĂCUT DE PRIMARUL DIN BACĂU)

LOGODNĂ CU MASCAȚI

LOGODNĂ CU MASCAȚI Update: În total, poliţiştii au legitimat 62 de persoane, cărora le-au fost aplicate 112 sancţiuni contravenţionale, toate pentru încălcarea prevederilor ordonaţelor militare.Valoarea sancţiunilor aplicate este de 131.000 de lei.————————————————————————————————-Nu au ținut cont de starea de urgență și au dat o petrecere de zile mari. Zeci de romi dintr-un cartier craiovean au participat, astăzi, la o logodnă în cartierul craiovean Brestei. Totul a fost oprit de oamenii legii.Zeci de echipaje ale poliției, jandarmeriei și armatei au intervenit, astăzi, pentru a opri o petrecere pornită de o familie de romi din Craiova. Încă de la primele ore ale dimineții muzica specifică rasuna în cartierul craiovean.Peste 40 de persoane s-au strâns pentru a se distra alături de cei doi tineri care s-au logodit. Nici starea de urgență, nici noul Coronavirus nu au stat în calea petrecăreților. Poliția a deschis mai multe dosare penale pe numele organizatorilor și au dat zeci de amenzi pentru încălcarea ordonanței de urgență.

Publicată de Babau.ro pe Sâmbătă, 25 aprilie 2020

Amenzi în valoare de 131.000 de lei

Intervenția forțelor de ordine – de menționat că nu au existat incidente, de această dată – a dus la dispersarea petrecăreților. La adresa respectivă au fost găsite 62 de persoane, toate fiind amendate pentru că nu au respectat ordonanațele militare.

„Astfel, fortele de ordine au procedat la legitimarea si sanctionarea persoanelor identificate la locatia respectiva, fiind totodata dispuse masuri de dispersare a acestora. In total, politistii au legitimat 62 de persoane, carora le-au fost aplicate 112 sanctiuni contraventionale, toate pentru incalcarea prevederilor ordonatelor militare. Valoarea sanctiunilor aplicate este de 131.000 de lei”, au anunțat reprezentanții IPJ Dolj, după consumarea logodnei.

(VEZI ȘI AICI: DESCOPERIRE ÎNGRIJORĂTOARE. APARATELE DE AER CONDIȚIONAT AR PUTEA ÎMPRĂȘTIA NOUL CORONAVIRUS)