Paradoxal. Vacanțele în Mamaia sunt de trei ori mai scumpe decât cele în Bulgaria sau Grecia

Publicat: 03/06/2020 | 07:54

Specialiștii au anunțat, în repetate rânduri, că nimic nu va mai fi ca înainte din cauza crizei medicale induse de noul coronavirus, iar vacanțele nu pot face excepție. Pe termen lung, măsurile de distanțare fizică vor trebui menținute, iar oamenii se vor obișnui această situație. Totuși, există și o certitudine – vacanțele în Mamaia rămân mai scumpe decât în Bulgaria sau în Grecia, chiar dacă această concluzie îi poate intriga pe mulți.

Cei care doresc să meargă în Mamaia – ”perla” litoralului românesc – trebuie să scoată din buzunar chiar și 70 de euro pe noapte la un hotel de trei stele, în regim de all inclusive, pentru luna iunie, asta în vreme ce tot la un hotel de trei stele din Bulgaria sau Grecia preţul este, în medie, de 22-25 euro pe noapte, potrivit unei analize a IRI Travel, informează antena3.ro.

Conform informațiilor regăsite în respectivul studiu, în hotelurile de 5 stele cazarea vine ”la pachet” cu mic dejun inclus, prețurile variind între 70 şi 75 de euro pe noapte – de persoană – în luna iunie. Pentru iulie şi august, tarifele vor creşte până la 105 – 110 euro pe noapte, noapte de persoană, iar în luna septembrie vor scădea până la 55-60 de euro pe noapte, tot pentru o persoană.  (CITEȘTE ȘI: FOCAR DE INFECȚIE CU NOUL CORONAVIRUS ÎN RÂNDUL POLIȚIȘTILOR DIN OLT! CÂȚI AGENȚI AU FOST DEPISTAȚI POZITIV CU BOALA RARĂ DIN CHINA)

Prețuri mult mai mici în Bulgaria și Grecia decât în Mamaia

În Bulgaria, transmite studiul IRI Travel, hotelurile de 5 stele din Nisipurile de Aur îşi asteaptă turiştii cu tarife cuprinse între 48 şi 52 de euro, având inclus doar micul dejun. La 4 stele, tarifele pentru cazare cu mic dejun inclus sunt în jur de 25 de euro de persoană, iar la all inclusive urcă până la 40 de euro.

La 3 stele, diferenţa pe noapte între hotelurile care oferă mic dejun şi all inclusive nu este decât de 5 euro, respectiv 20-22 euro/ noapte sau 25-27 euro/ persoană.

În Grecia, pentru luna iulie, preţurile pornesc de la 22-25 de euro pe noapte în Thassos, la hotelurile de 3 stele cu self catering. Cu mic dejun inclus, preţurile cresc la 40-45 de euro. Pe de altă parte, la 4 stele, preţurile variază între 70 şi 80 de euro, pentru cazare cu mic dejun sau demipensiune, iar la 5 stele tarifele oscilează între 70 şi 90 de euro. (VEZI ȘI AICI: CAZUL INCREDIBIL AL UNEI FEMEI DE 100 DE ANI, CARE S-A VINDECAT DE COVID-19. MEDICILOR NU LE-A VENIT SĂ CREADĂ!)