Papa Francisc, despre epidemia de coronavirus! „Nu știu dacă este o răzbunare a naturii, dar în mod sigur este un răspuns”

Publicat: 08/04/2020 | 22:36

Epidemia de coronavirus care a cuprins aproape întreaga lume continuă să facă victime zilnic. Virusul care a apărut brusc s-a extins cu o rapiditate accelerată și a făcut ravagii în mai multe țări. Papa Francis este îngrijorat de situația în care se află planeta și a declarat că epidemia ar putea fi răspunsul naturii la criza climatică.

Într-un interviu acordat prin email publicației catolice The Tablet, Suveranul Pontif a spus că această perioadă oferă lumii oportunitatea de a reduce producția și consumerismul și de a înțelege și respecta natura. (CITEȘTE ȘI: UN CELEBRU ARTIST ITALIAN ÎL ATACĂ DUR PE PAPA FRANCISC: ”AI 350.000 DE TONE DE AUR! CUMPĂRĂ MĂȘTI ȘI APARATE RESPIRATORII!”)

„Nu am răspuns catastrofelor naturale. Cine mai vorbește acum de incendiile din Australia sau își amintește că acum 18 luni o navă putea trece prin Polul Nord din cauza topirii ghețarilor? Nu știu dacă este o răzbunare a naturii, dar în mod sigur este un răspuns”, a declarat Papa Francisc. (VEZI ȘI: MOMENT UNIC LA VATICAN. PAPA FRANCISC SE ROAGĂ ÎN PLOAIE PENTRU OAMENII AFECTAȚI DE CORONAVIRUS. VIDEO)

Papa Francisc a fost testat de două ori pentru coronavirus, iar ambele teste au ieșit negative. În interviul acordat, Suveranul Pontif a declarat că își revine în urma unei bronșite și că se roagă mai mult ca niciodată.