Papa Francisc a lansat un proiect de susţinere a celor afectaţi de criza economică provocată de pandemie

Publicat: 09/06/2020 | 18:28

Epidemia de coronavirus a afectat întreaga lume și a condus la o criză financiară. În această perioadă grea mulți oameni și-au pierdut locul de muncă și le este greu să se întoarcă la viața pe care o aveau înainte. În acest context sumbru, Papa Francis a lansat un proiect de susținere pentru cei afectați de criza provocată de pandemie.

Papa i-a scris o scrisoare vicarului general al Romei, cardinalul italian Angelo De Donatis, pentru a lansa un proiect de susţinere a celor mai afectaţi de criza economică provocată de pandemie, se arată în comunicatul Sfântului Scaun, conform Agerpres. (CITEȘTE ȘI: PAPA FRANCISC, RUGĂCIUNI PENTRU GEORGE FLOYD ŞI PENTRU TOŢI CEI CARE ŞI-AU PIERDUT VIAŢA DIN CAUZA RASISMULUI! „SĂ NE RUGĂM PENTRU ALINAREA FAMILIILOR ŞI PRIETENILOR COPLEŞIŢI”)

Acest fond are menirea să vină în ajutorul celor care trec printr-o perioadă dificilă. Totul va începe cu o primă tranşă de un milion de euro, pe care o va gestiona Asociaţia Caritas a diecezei de Roma. Iar toți cei care pot ajunta sunt rugați să o facă.

„Un semnal capabil să încurajeze persoanele de bine să facă un gest concret de includere, mai ales faţă de cei care caută consolare, speranţă şi recunoaştere a drepturilor lor. Invit instituţiile şi concetăţenii noştri să împartă cu generozitate ceea ce pot să dea în acest moment atât de extraordinar şi plin de nevoi”, notează Papa Francisc în scrisoare.

Papa vrea să ajute prin această iniţiativă persoanele care au avut cel mai mult de suferit ca urmare a impactului coronavirusului, printre care lucrători cu contracte temporare, personal domestic, micii comercianţi şi cei autonomi. (VEZI ȘI: PAPA FRANCISC, MESAJ IMPORTANT! „VINDECAREA OAMENILOR ESTE MAI IMPORTANTĂ DECÂT ECONOMIA”)

Papa Francisc a făcut apel la toată lumea pentru a obține donații și a menționat că primii care trebuie să se alăture acestei inițiative sunt chiar preoții.

Până în prezent în Italia, au fost confirmate 235.278 de cazuri de persoane contaminate cu virusul COVID-19 și s-a înregistrat un număr total de 33.964 de decese.