Panică la un azil de bătrâni din Dâmbovița. Oamenii se tem să nu se fi infectat cu noul coronavirus după ce o îngrijitoare a fost testată pozitiv

Publicat: 15/04/2020 | 14:24

Una dintre îngrijitoarele unui azil de bătrâni din Dâmbovița a fost contaminată cu virusul COVID-19. Oamenii sunt îngrijorați și se tem de izbucnirea unui focar în rândul bătrânilor. Se pare că femeia ar fi luat virusul de la soțul ei.

Bărbatul este primul pacient cu coronavirus din satul Colacu, orașul Răcari. El deja a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Târgoviște. Familia acestuia a fost testată, iar până acum soția a avut rezultat pozitiv. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. NUMĂRUL INFECTĂRILOR CU COVID-19 A AJUNS LA 7.216)

Femeia lucrează ca îngrijitoare la azilul din localitate. Autoritățile au demarat deja ancheta epidemiologică. Oamenii se tem cel mai tare ca bătrânii să nu fi contactat deja virusul. DSP Dâmbovița va trimite o echipă care să recolteze probe de la toți angajații instituției și de la bătrâni. Azilul este în subordinea primăriei. (VEZI ȘI: KLAUS IOHANNIS CRITICĂ DUR ACORDUL MAI – BOR. “VOI SOLICITA SĂ SE REVINĂ ASUPRA LUI. STAȚI ACASĂ! ALTFEL, DUPĂ SĂRBĂTORI, VOM AVEA ÎNMORMÂNTĂRI”)

În Dâmbovița sunt în prezent 31 de cazuri confirmate. Cele mai multe au fost în Corbii Mari, urmată de Răcari unde sunt deja 3 cazuri pozitive. Al treilea este la o bătrână din satul Ghimpați.