Panică la Spitalul din Severin şi Ambulanţa Mehedinţi. Un bolnav pozitiv COVID 19 a intrat în contact cu 26 de medici

Publicat: 29/03/2020 | 12:01

Un pacient de 50 de ani din Mehedinţi a stârnit panică în rândul a 26 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin şi Serviciul de Ambulanţă. A fost ţinut două zile aici fără ca aceştia să ştie vreo secundă că bărbatul este infectat cu noul virus. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are detalii exclusive. (VEZI ȘI: Mărturia terifiantă a unui afacerist a cărui soție a fost ucisă de virus)

Sâmbătă seară a venit confirmarea că unul dintre pacienții internați în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin este infectat cu virusul COVID-19. Bărbatul nu a fost testat inițial, întrucât nu s-a încadrat în simptomatologia pentru coronavirus comunicată de Ministerul Sănătății.

INCREDIBIL. Tătaru, despre testarea bucureștenilor pentru Covid-19: Ministerul Sănătății NU își asumă! Rămâne să vedem dacă ne dăm acordul

Cu toate acestea, personalul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență a luat toate măsurile de echipare și izolare în conformitate cu suspecții de coronavirus. Medicii i-au recoltat probe pentru testul de gripă și, după ce acesta a ieșit negativ, s-a făcut și testarea pentru COVID-19, care a ieșit pozitivă. Pacientul va fi transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

Coronavirusul continuă să facă victime în România (Foto: Virgil Simonescu/Inquam Photos)

Apel la calm și încredere

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, face apel la calm și încredere că situația a fost gestionată cu maximă responsabilitate încă de la internarea pacientului. (CITEȘTE AICI: China, lovită de un nou virus mortal)

“Conform protocolului, se va testa imediat întreg personalul medical cu care a intrat în contact pacientul, chiar dacă medicii, asistentele și infirmierele au purtat echipament de protecție, atât în Unitatea de Primiri Urgențe, cât și în ATI. S-a luat măsura ca personalul DSP să facă recoltarea la domiciliul fiecărui angajat pentru a evita contactul cu alte persoane din spital.Totodată, cei care au intrat în contact cu pacientul se vor autoizola la domiciliu sau pot folosi locația pusă la dispoziție de Consiliul Județean Mehedinți pentru această situație.

Va fi de asemenea, testat și personalul de pe ambulanța care l-a transportat pe bărbat la Spital, urmând ca reprezentanții DSP să continue ancheta epidemiologică.

Fac în continuare apel la calm și încredere că situația este gestionată cu maximă responsabilitate, așa cum a procedat personalul medical încă de la internarea pacientului!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

AVERTISMENT OMS: Tinerii nu sunt invincibili în fața COVID-19. Toate categoriile de vârstă pot avea o formă gravă a bolii

„Au raportat doar ce le-a convenit lor, ce a dat bine

Medici, asistenţi medicali şi ambulanţieri au protestat însă, sâmbătă seară, şi au cerut să fie testaţi. Aceştia au acuzat DSP Mehedinţi că atunci când a făcut ancheta epidemiologică în cazul bărbatului diagnosticat cu infecţie cu coronavirus nu au fost incluși şi angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), cei care l-au adus pe bărbat la spital.

„Se ştie că domnii de la DSP n-au raportat la minister, la Bucureşti, problemele cu Ambulanţa? Au raportat doar ce le-a convenit lor, ce a dat bine”, au strigat alţi angajaţi. Toţi cei şase angajaţi, printre care şi un medic, au fost trimişi în izolare, sâmbătă seara.

EXCLUSIV. Un pușcăriaș român din Franța a ajuns, din cauza molimei de coronavirus, pe lista celor mai periculoși deținuți din Paris!

Bilanțul COVID-19 la zi

În România au murit, până acum, 37 de oameni din cauza infecției cu coronavirus. La nivel global, se înregistrează, duminică, 661.585 cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 30.509 decese. Au fost raportate 66.852 cazuri noi, din care 3.258 decese. Creșteri importante ale numărului de cazuri au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, Italia, Spania, Franța, Germania, Iran, Austria, Olanda, Elvetia și Marea Britanie, a anunțat Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. (NU RATA: Cum se poate așa ceva?! O emisiune TV din Italia a anunțat coronavirusul încă din noiembrie 2015)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)