Panică într-o comună din Cluj! Un factor poştal testat pozitiv pentru COVID-19 a intrat în contact cu 240 de persoane

Publicat: 20/04/2020 | 21:39

Este panică într-o comună din județul Cluj după ce un factor poștal a fost infectat cu coronavirus. Femeia a intrat în contact cu aproximativ 240 de persoane.

Factorul poștal este din comuna Tritenii de Jos. În prezent, DSP Cluj derulează o anchetă epidemiologică. Prefectura Cluj a precizat că femeia a purtat mască și mănuși în permanență, conform obligațiilor impuse de Poșta Română. (CITEȘTE ȘI: PROTESTE ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS! MII DE ISRAELIENI S-AU ADUNAT ÎN STRADĂ, DAR AU RESPECTAT DISTANȚAREA SOCIALĂ)

„Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP cu sprijinul IPJ, având în vedere numărul mare de posibili contacţi (în jur de 240, aici fiind incluşi toţi din familiile cu care a interacţionat). Între timp oficiul poştal din comună va fi închis pentru câteva zile, până se realizează procedurile de decontaminare a spaţiului. Colegii cu care a interacţionat factorul poştal rămân în izolare. La fel toţi cei cu care a interacţionat. Avem echipaj permanent acolo care patrulează şi monitorizează respectarea restricţiilor. (…) Pacienta are o formă uşoară spre medie de Covid-19, din descrierea medicilor”, a declarat, luni, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, citat de Agerpres. (VEZI ȘI: MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ALE UNUI MEDIC DIN CONSTANȚA CARE A OPERAT O FETIȚĂ INFECTATĂ CU CORONAVIRUS)

În prezent, în România au fost confirmate 8.936 de cazuri de persoane contaminate cu virusul COVID-19, dintre care a fost înregistrate un număr total de 469 de decese.