Pandemia face ravagii în Asia! Statul în care una din două persoane testate este pozitivă

Publicat: 08/05/2021 | 22:51

Pandemia îngenunchează Asia. Numărul de noi cazuri de infectare este tot mai mare, iar în unele zone rata de infectare este de peste 54.4%. În statul indian Goa una din două persoane testate este pozitivă.

În acest moment Goa este statul cu cea mai ridicată rată de pozitivare din India, 51,4% din testele efectuate au fost pozitive. Situație a fost asemănătoare și zilele trecute, iar joi din cele 5.910 teste efectuate, 3.019 au fost pozitive.

Astfel, pentru a preveni răspândirea și mai mare a virusului, autoritățile au decis instaurarea carantinei totale pentru mai multe zile.  (CITEȘTE ȘI: INCREDIBIL! CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CORPUL NOSTRU DUPĂ O SINGURĂ DOZĂ DE VACCIN ANTI-COVID-19)

„E singura soluție. Am avut probleme cu aprovizionarea de oxigen, dar și altele. Trebuie să reducem rata de pozitivare. Sistemul de sănătate al statului este deja suprasolicitat”, a declarat ministrul Sănătății din Goa, Vishwajit P. Rane.

Așadar, oamenii nu au voie să iasă din case fără un motiv întemeiat, iar școlile, barurile, sălile de sport, cinematografele și alte spații publice au fost închise. Mai mult, adunările politice și sociale au fost interzise. S-au impus restricții și în ceea ce privește capacitatea și programul restaurantelor și magazinelor.

(VEZI ȘI: ȚARĂ CARE INTERZICE CETĂȚENILOR SĂI CARE NU AU FĂCUT VACCINUL ANTI-COVID SĂ CĂLĂTOREASCĂ STRĂINĂTATE)