Pandemia de coronavirus putea fi evitată! Ce se întâmpla la laboratorul din Wuhan? Autoritățile au tras semnalul de alarmă din 2018

Publicat: 19/04/2020 | 17:46

Pandemia de coronavirus a debutat în luna decembrie, în China și s-a răspândit mai apoi pe aproape tot globul. Oamenii de știință au concluzionat că virusul a fost transmis de la animal la om, însă prezența unui  laborator de virusologie în apropriere a generat suspiciuni și a stârnit mai multe ipoteze.

În cadrul Institutului de virusologie din Wuhan se făceau de mai mult timp cercetări privind coronavirusurile provenite de la lilieci, iar Potrivit The Washington Post, după mai multe vizite la institut, ambasada SUA la Beijing a alertat încă din 2018 autorităţile americane cu privire la măsurile de securitate aparent insuficiente ale laboratorului.(CITEȘTE ȘI: S-A MODIFICAT BILANȚUL DECESELOR PROVOCATE DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. INFORMAȚII OFICIALE DESPRE CEI CARE AU FOST RĂPUȘI DE DUȘMANUL INVIZIBIL)

În urma tuturor controverselor stârnite și teoriilor conspiraționiste, sâmbătă, directorul institutul acuzat că a fost sursa pandemiei de coronavirus a transmis un mesaj tranșant, prin care a subliniat că răspunsul oamenilor de știință este clar, că virusul a fost transmis la om de la un animal și că simpla proximitate a laboratorului cu locul de unde a pornit pandemia, nu îl incriminează cu nimic. (VEZI ȘI: VESTE TRISTĂ DE PAȘTE! MATTHEW SELIGMAN, CUNOSCUT PENTRU COLABORAREA CU DAVID BOWIE, A MURIT DUPĂ CE S-A INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS)

 „Ştim clar ce tipuri de cercetări sunt conduse la institut şi modul în care sunt gestionate virusurile şi probele”, a declarat directorul institutului care deţine un laborator P4, instalaţie de înaltă securitate care adăposteşte sursele celor mai periculoase virusuri cunoscute.

Prin simpla localizare a institutului de la Wuhan, „oamenii nu pot fi împiedicaţi să facă asocieri”, a spus el, acuzând mass-media că „încearcă în mod deliberat să înşele oamenii” cu informaţii „în întregime bazate pe speculaţii, fără probe”.

Cu toate acestea există multe voci care acuză în mod clar laboratorul și care susțin că pandemia își are originea în spatele ușilor  institutului de virusologie și că tot dezastrul putea fi oprit.