Pandemia aduce noi reguli în supermarket-urile din Tulcea

Publicat: 22/12/2020 | 08:34

În cursul zilei de luni, autoritățile din Tulcea au decis, în cadrul unei ședințe cu reprezentanţii supermarket-urilor, introducerea a noi restricții de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Astfel, pentru a evita aglomeraţia, au fost discutate şi aprobate noi reguli, cel puţin până la finele acestui an, valabile pentru marile unităţi comerciale. Iată care sunt acestea:

  • limitarea accesului publicului, prin asigurarea unui perimetru sigur de 8 metri pătraţi pentru fiecare cumpărător;
  • adaptarea numărului de coşuri – cărucioare la suprafaţa magazinului, pentru asigurarea zonei tampon de protecţie între cumpărători;
  • asigurarea unei distanţe minime de 2 metri între clienţi, la casele de marcat;
  • obligaţia de a funcţiona cu toţi operatorii la casele de marcat, în momentele de aglomeraţie;
  • asigurarea fluidizării traficului clienţilor în zonele aglomerate;

Aproape 6 tulceni din 1000, diagnosticați cu noul coronavirus

Indicele de infectare la mia de locuitori a ajuns azi la 5,98 la nivelul municipiului. Cristian Iordan cere tuturor tulcenilor să poarte mască de protecție în spațiile publice aglomerate, să păstreze distanțarea fizică și să evite pe cât posibil deplasările și aglomerația. Este foarte posibil ca în cazul în care indicele de infectare va depăși 8 cazuri la mia de locuitori, municipiul Tulcea să întrunească condițiile instituirii carantinei, scrie tulceanoastră.

„Aceste măsuri sunt menite să limiteze pe cât posibil numărul de noi infectări şi sunt necesare în toate magazinele. Ţine doar de factorul uman că eforturile noastre să îşi găsească ecoul şi să vedem şi rezultate! Lumea trebuie să înţeleagă că, doar respectând aceste reguli, vom reuşi să depăşim perioada critică prin care trecem” , a declarat prefectul Cristian Iordan, legat de noile măsuri adoptate.

Citește și: Actorul Bogdan Stanoevici a intrat în comă. A ajuns internat cu COVID-19, dar a luat altă bacterie din spital