Panama, măsuri inedite împotriva coronavirusului! Femeile și bărbații ies din casă în zile diferite

Publicat: 01/04/2020 | 22:17

Pandemia de coronavirus a atins majoritate țărilor. Numărul cazurilor de peroane infectate cu virusul COVID-19 crește alarmant de la o zi la alta. Pentru a opri răspândirea accelerată statele lumii au fost nevoite să recurgă la măsuri extreme. Granițele au fost închise în majoritatea țărilor și au fost impuse restricții de circulație pentru cetățeni. În Panama femeile și bărbații nu au voie să iasă din casă în aceleași zile.

De la 1 aprilie în Panama au fost introduse noi reguli pentru a opri răspândirea coronavirusului. Una dintre noile măsuri spune că femeile și bărbații nu pot ieși din casă în aceeași zi. Astfel, femeile au voie să iasă lunea, miercurea și vinerea, în timp ce bărbații ies marțea, joia și sâmbăta, iar duminica toată lumea trebuie să stea în case. (CITEȘTE ȘI: ULUITOR! PROSTITUATE ROMÂNCE, MEGA-PETRECERE CU DROGURI, ALĂTURI DE PERSOANE INFECTATE CU COVID-19! POLIȚIA A INTERVENIT)

De asemenea, atunci când pot ieși din casă oamenii trebuie să urmeze un program strict, în funcție de ultima cifră a codului numeric personal sau a seriei pașaportului. Așadar, de exemplu cei cu cifra 0 la sfârșitul CNP-ului, pot ieși doar între 09:30 și 11:30.  O altă regulă spune că între orele 9 seara și 5 dimineața, panamezii nu au voie să iasă din casă. (VEZI ȘI: GEST IMPRESIONANT! O FEMEIE INFECTATĂ CU CORONAVIRUS A REFUZAT SĂ FIE INTUBATĂ: ”SALVAȚI VIAȚA UNUI TÂNĂR. EU AM TRĂIT DESTUL”)

Potrivit CNN,  aceste măsuri au fost luate din cauza numărului mare de oameni care circula prin oraș, în plină carantină. În prezent, în Panama s-au raportat aproximativ 1.900 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, dintre care au fost raportate 30 și de decese