Pacientul nr. 1 din Torino fusese declarat vindecat de coronavirus, dar a fost rediagnosticat pozitiv

Publicat: 18/03/2020 | 08:14

Primul pacient diagnosticat cu noul coronavirus în Torino fusese declarat vindecat în urmă cu doar câteva zile, numai că medicii au parte de o surpriză teribilă. Ieri, bărbatul a fost diagnosticat, din nou, pozitiv. 

Omul de afaceri de 40 de ani se află acum la izolare, chiar dacă mai multe teste care i se făcuseră au arătat că s-a vindecat, informează digi24.ro. Un nou exsudat care i s-a făcut marți a arătat însă că există încă un anumit nivel – mai redus, ce-i drept – al prezenței coronavirusului ce provoacă Covid-19.

„Confirmăm că el s-a vindecat. Într-o astfel de fază, e normală o oscilare între negativ și pozitiv, se întâmplă la toate infecțiile”, a declarat specialistul virusolog Giovanni Di Perri.  ”Pacientul nr. 1 din Torino va trebui să rămână în continuare în izolare, pentru a-și proteja familia și comunitatea”, a mai declarat specialistul, potrivit sursei citate.

Doctorii vor face teste suplimentare de control până când se va ajunge la o „siguranță totală” , iar bărbatul va putea să părăsească spitalul.