Pacienții infectați cu coronavirus vor vor beneficia de un tratament cu plasmă de la persoanele care s-au vindecat

Publicat: 17/04/2020 | 09:13

Pacienții infectați cu coronavirus vor vor beneficia de un tratament cu plasmă de la persoanele care s-au vindecat. Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătății.

Ministrul a spus că România a primit o donație de trei aparate de plasmafereză, iar în prezent există 1.000 de persoane vindecate. Această plasmă se va recolta în trei centre, urmând ca ea să fie folosită la pacienții critici.

Plasma va fi prelevată de la cei care deja și-au făcut anticorpi și care sunt negativi la Covid-19 prin testarea moleculară, potrivit a1.ro.

„Pacienții donează pe baze voluntare, trebuie să fie sănătoși, fără simptomatologie, cu un test negativ și să existe evidențierea anticorpilor”, a explicat Nelu Tătaru.

Încă nu a fost atins vârful crizei medicale în țara noastră, spune Nelu Tătaru, dar românii trebuie să fie responsabili, să aibă grijă, să înțeleagă întreaga conjunctură și să stea în case. Dacă nu vor da dovadă de responsabilitate, la 7-10 zile după Sărbătorile Pascale ne putem aștepta la un număr mult mai mare de cazuri de infecție în criza coronavirusului.

„Am rămas pe aceasta concepție că nu am ajuns încă acolo susDacă avem grijă în această perioadă poate la 7-10 zile după Paște. Dacă nu stăm, atunci vom avea o multiplicare mare și atunci vom duce și la un număr mai mare de cazuri,  număr, dar și la întindere pe orizontală și la un moment dat un vârf foarte ascuțit. Noi ne gândim  la un 7-10 zile  vedem cine face boala. Și boala se poate face în funcție de ce am făcut până acum”, a mai declarat Nelu Tătaru.