Pacienți infectați cu noul coronavirus, abandonați la Tulcea: „Ne spun că nu mai sunt locuri în spitale”

Publicat: 19/03/2020 | 11:41

O familiei din Tulcea, soțul, soția, doi copii și una dintre bunici, toți infectați cu noul coronavirus așteaptă de două săptămâni ambulanța să îi ducă la spital, dar sunt refuzați de fiecare dată când sună.

Femeia s-a întors din localitatea italină Bergamo și era angajata unui azil de bătrâni unde cinci persoane au murit din cauza coronavirusului. Cei 5 au venit în țară și au fost izolați la domiciliul din Tulcea timp de 2 săptămâni.

Oamenii susțin că în tot acest timp au sunat la ambulanță, însă li s-a transmis că nu va veni nimeni să îi ia, deoarece nu mai există locuri în spitale deși în Tulcea nu există niciun caz confirmat de coronavirus.

Situația din România

La noi în țară, până în prezent au fost confirmate, până acum, 260 de infecții cu coronavirus. 19 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile.

Premierul Ludovic Orban a anunațat măsuri mai dure pentru cei care nu respectă izolarea și carantina sau dau autorităților informații false sau incomplete despre locul din care vin sau despre persoanele cu care au intrat în contact.