Pacient depistat cu coronavirus la Spitalul Floreasca din Capitală. 7 medici și 23 de asistenți, în autoizolare

Publicat: 24/03/2020 | 13:26

Pacient depistat cu coronavirus la Spitalul Floreasca din Capitală. 7 medici și 23 de asistenți au decis să se autoizoleze pentru 14 zile.

Pacientul de 60 de ani s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe la Spitalul Floreasca după ce s-a simțit rău. După confirmarea pozitivă cu coronavirus, pacientul a fost transferat la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

Acesta nu s-a întors recent din străinătate și nici nu a intrat in contact cu cineva care a fost în străinătate, potrivit informațiilor Realitatea PLUS. Toate cadrele medicale care au intrat in contact cu pacientul de 60 de ani au intrat voluntar in autoizolare pentru 14 zile si urmeaza sa fie testate. (CITEȘTE ȘI: PREOT ITALIAN INFECTAT CU CORONAVIRUS, SACRIFICIU SUPREM! A RENUNȚAT LA APARATUL DE RESPIRAT ÎN FAVOAREA UNEI PERSOANE PE CARE NICI NU O CUNOȘTEA)

”În ziua 23.03.2020 la Unitatea de Primiri urgente a Spitalului Clinic de Urgență București s-a prezentat un pacient care nu prezenta context epidemiologic pentru suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2, ci pentru o altă patologie.

În urma investigațiilor efectuate s-a ridicat suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2 care s-a confirmat în cursul dupa-amiezii de 23.03.2020, iar pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș.

Deși personalul care a venit în contact direct și indirect cu acest pacient purta echipament de protecție, s-a luat măsura izolării la domiciliu a acestora și a testării ulterioare.

În acest moment, în urma acestei măsuri se află în izolare la domiciliu un număr de 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliar.

Activitatea spitalului continuă să se desfășoare în aceleași condiții”, se arată în comunicatul trimis de reprezentanții Spitalului Floreasca.