Păcănelele, taxate de Parlament! S-a dublat suma care merge anual către…

Publicat: 03/04/2020 | 17:45

Fondul cinematografic are de câștigat! Parlamentul a dublat suma alocată de la jocurile de noroc. Astfel, plenul Camerei Deputaților a adoptat vineri o lege care prevede majorarea de la 2% la 4% a sumei din jocurile de noroc care merge anual către filmele românești.

„Suma se virează Fondului cinematografic de către Agenția Națională de Administrare Fiscală până la data de 31 mai a anului în curs pentru anul precedent și nu se supune regularizării conform prevederilor articolului 66 alineatul (1) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare”, spune legea. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. NUMĂRUL DECESELOR DIN CAUZA COVID-19 A AJUNS LA 122)

În termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prevederilor prezentei legi, Ministerul Finanţelor Publice elaborează procedura de aplicare a dispoziţiilor prevăzute în Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, cu completările şi modificărilor ulterioare, anunță stiripesurse.ro.

E OFICIAL! PARLAMENTUL A APROBAT LEGEA AMÂNĂRII RATELOR LA BĂNCI

„CNC n-a putut primi ani de zile contribuţia de la Loteria Română. Loteria este acum închisă, odată cu toate jocurile de noroc, dar avem garanţia primirii acestor bani. Iniţiativa poate face diferenţa dintre colaps şi supravieţuire pentru filmul românesc. (…) Această lege va pregăti sectorul cinematografic pentru perioada de după această criză’‘, a spus Iulian Bulai.

Se vrea un film despre pandemia de coronavirus

Cătălin Nechifor, deputatul Pro România, a arătat că 4% nu este prea mult atunci când se discută despre o industrie care n-a mai fost susţinută în ultima perioadă. (NU RATA: BĂRBAȚII FAC FORME MAI GRAVE DE COVID-19 DECÂT FEMEILE! SPECIALIȘTII VIN CU EXPLICAȚIILE: ”BĂRBAȚII SUNT SEXUL SLAB”)

De asemenea, el a făcut un apel către oamenii care lucrează în cinematografie să facă un film despre tragedia creată de pandemia de coronavirus.

CE I-A TRIMIS UN SUCEVEAN DIN CENTRUL FOCARULUI DE CORONAVIRUS LUI ȘTEFAN MANDACHI + REACȚIA OMULUI DE AFACERI VIDEO

„Mi-aş dori ca cei care lucrează în industria cinematografică să poată să producă o peliculă, un film despre pandemia din România de acum. Căutăm cu toţii surse de prin 1920, cu gripa spaniolă, prin biblioteci, poate că e bine să lăsăm pentru viitor şi o mărturie a acestei tragedii. (…) Să ştim cine a greşit, cum a greşit şi ce soluţii trebuie să căutăm pentru viitor”, a spus Nechifor.

Nici PMP nu a stat deoparte, susținând proiectul.