Oscar 2020. Rapperul Eminem, apariție șocantă la Dolby Theatre din Hollywood: ”Mi-au trebuit 18 ani ca să ajung aici”

Publicat: 10/02/2020 | 09:33

Cea de-a 92-a Gală a Premiilor Oscar nu a oferit surprize doar în ceea ce privește marele câștigător al celui mai râvnit trofeu. Pelicula sud-coreeană ”Parasite” a obținut premiul pentru ”Cel mai bun film”, dar spectatorii prezenți l-au putut urmări, surprinși, și pe celebrul rapper Eminem. 

Deși părea o luptă pierdută din start – fiindcă a avut contracandidați puternici, atât la capitolul ”Filme nominalizate pentru cel mai bun film”, cât și la capitolul ”regie” -, pelicula sud-coreeană, ”Parasite”, o comedie neagră cu accente de thriller care descrie violența generată de inegalitățile sociale, a reușit să se impună, iar regizorul Bong Joon Ho este și câștigătorul premiului Oscar pentru cea mai bună regie. Totodată, aceeași peliculă sud-coreeană a obținut premiul Oscar 2020 și pentru cel mai bun film străin, acolo unde – de altfel – era marele favorit în ochii criticilor. Regizorul Bong Joon Ho, împreună cu Han Jin Won, a obținut și premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

După ce a fost adus un ”tribut” melodiilor din filme care au făcut istorie de-a lungul timpului – printre ele aflându-se și piesa ”Lose Yourself” a lui Eminem (din filmul ”8 Mile”), Marshall Mathers însuși a urcat pe scenă și a luat pe toată lumea prin surprindere. Descătușat, rapperul s-a lansat în stilu-i caracteristic, necenzurându-se, iar cei de la ABS au fost nevoiți să apese de mai multe ori butonul pentru… ”beep”. În anul 2003, Eminem nu s-a prezentat pe scenă pentru a-și ridicat premiul – melodia ”Lose Yourself” câștigând Oscarul atunci -, iar acum a scris pe contul său de Twitter că i-au trebuit 18 ani ca să ajungă și a mulțumit ”Academiei”. Însă nu toți cei prezenți au ”savurat” prestația lui Eminem, Ramos, Kelly Marie Tran, Idina Menzel, Billie Eilish și celebrul regizor Martin Scorsese părând… confuzi în timp ce îl urmăreau pe Eminem.

Eminem, carieră impresionantă

Marshall Bruce Mathers III, cunoscut mai bine sub numele de scen – Eminem – este un rapper, artist, cantautor și actor american. Este artistul cu cele mai mari vânzări din anii 2000 în Statele Unite. Revista Rolling Stone l-a clasat pe poziția #82 în topul său „The 100 Greatest Artists of All Time” și l-a declarat „Regele muzicii Hip Hop” Incluzând și activitatea sa din trupele D12 și Bad Meets Evil, Eminem are la activ 10 albume de poziția #1 în topul Billboard 200. A vândut peste 170 de milioane de albume și single-uri, fiind artistul cu cele mai mari vânzări din toate timpurile în lume.

În iunie 2014, Eminem a fost al șaselea artist cu cele mai mari vânzări din Statele Unite și artistul hip-hop cu cele mai mari vânzări din lume, având vândute 45.160.000 de albume și 31 de milioane de single-uri digitale.