Oscar 2020. Cum poți vedea online subtitrat ”Parasite”, câștigătorul premiului pentru cel mai bun film

Publicat: 10/02/2020 | 08:22

Gala premiilor Oscar 2020 – ajunsă la ediția a 92-a – nu a fost doar un spectacol intens mediatizat care a adus sub ochii publicului și ai telespectatorilor din lumea întreagă vedete incontestabile ale cinematografiei mondiale. Lupta acerbă pentru obținerea celui mai râvnit trofeu – ”Cel mai bun film” – a avut ca rezultat o mare surpriză, chiar dacă mulți critici de film, în ultima perioadă, au transmis semnale clare că una dintre pelicule poate să scrie, așa cum se spune de multe ori, istorie.

Așa s-a și întâmplat. Cu toate că a avut contracandidați puternici, atât la capitolul ”Filme nominalizate pentru cel mai bun film”, cât și la capitolul ”regie”, pelicula sud-coreeană, ”Parasite” – comedie neagră cu accente de thriller care descrie violența generată de inegalitățile sociale – a reușit să se impună, iar regizorul Bong Joon Ho este și câștigătorul premiului Oscar pentru cea mai bună regie.

Totodată, filmul ”Parasite” a obținut premiul Oscar 2020 și pentru cel mai bun film străin, acolo unde – de altfel – era marele favorit în ochii criticilor. Regizorul Bong Joon Ho, împreună cu Han Jin Won, a obținut și premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

Membrii familiei lui Ki-Taek au o relație apropiată, dar toți patru sunt șomeri. Într-o zi, fiul cel mare – Ki-woo – este recomandat de către prietenul său, student la o universitate de prestigiu, pentru un post de meditator și bine plătit de o familie bogată. În speranța unui venit constant pentru familia sa, Ki-woo se îndreaptă spre casa familiei Park pentru un interviu. Ajuns acolo, o întâlnește pe Yeon-kyo, frumoasa moștenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii și două lumi total opuse, membrii lor se trezesc în mijlocul unor situații incontrolabile.

Oscar 2020. Irina Margareta Nistor: ”Nimeni nu se aștepta”

Irina Margareta Nistor este de părere că a fost vorba despre o surpriză uriașă și că nimeni nu s-ar fi așteptat ca ”Parasite” să ia marele premiu Oscar 2020 – plus premiul pentru regie și premiul pentru cel mai bun film străin -, cu atât mai mult cu cât niciunul dintre actorii de pe afișul filmului nu fusese nominalizat.

”Nimeni nu se astepta sa ia si pentru cel mai bun film international si premiul cel mare plus premiul penturu regie in conditiile in care niciunul dintre actori nu era nominalizat. Filmul l-a facut doar regizorul oare? Din start 1917 este un film mult prea rafinat pentru ca votantii numerosi de la Oscar sa-l inteleaga, e un film tipic englezesc si a fost mai aproape Coreea decat Marea Britanie, altfel nu pot sa-mi explic cum s-a ajuns aici. A parut probabil mai aproape povestea asta: un fel de lupta intre bogati si saraci”, a declarat Irina Margareta Nistor, potrivit informațiilor furnizate de realitatea.net.

Filmul sud-coreean ”Parasite” a câștigat mare trofeu – ”Cel mai bun film” – având ”adversari” de calibru:

  • 1917 (Universal)
  • Ford v Ferrari (Fox)
  • The Irishman (Netflix)
  • Jojo Rabbit (Fox Searchlight)
  • Joker (Warner Bros.)
  • Little Women (Sony)
  • Marriage Story (Netflix)
  • Once Upon a Time in Hollywood (Sony)