Orgie cu cocaină la petrecere de botez. Super-dezvăluiri din lumea milionarilor de la Iași

Publicat: 18/02/2020 | 10:29

Informație-bombă în dosarul în care „regele cocainei” din Iași este anchetat pentru trafic de droguri. Florin Vais a dat o declarație detaliată la DIICOT, acum câteva zile, în care a recunoscut explicit că a vândut cocaină unor milionari din lumea bună a Iașului. Unuia i-ar fi vândut pentru o petrecere de botez.

Vais, care este în arest, a confirmat mai multe nume de bogătași pe care anchetatorii deja le suspectau. Niciun milionar nu a fost încă pus sub acuzare, susțin surse judiciare, însă până la finalul anchetei unele ar putea fi trimise în judecată pentru consum de droguri.

„Florin Vais este cunoscut ca fiind o persoană influentă, cu multe legături şi conexiuni atât în mediul de afaceri, cât şi în mediul infracţional. Se află în relaţii cu diferite persoane cunoscute ca făcând parte din cadrul grupărilor de crimă organizatâ în care este respectat şi cunoscut datorită faptului că deţine cocaină de bună calitate“, au precizat surse judiciare, citând din dosarul lui Vais.

”O cantitate de ordinul gramelor de cocaină pentru a o consuma”

Printre clienții lui Vais se afla și patronul unui club din Iaşi,  M.U., care anul trecut, în noiembrie, a organizat petrecerea de botez a fiicei sale, la un local din Copou.

„Anterior respectivului eveniment, acesta i-a solicitat numitului Vais Florin Claudiu o cantitate de ordinul gramelor de cocaină pentru a o consuma şi oferi spre consum invitaţilor“, a precizat o sursă judiciară.

În ziua botezului, pe 16 noiembrie, Vais i-ar fi oferit cadou 3 grame de cocaină lui M.U., conform declarației dealerului, dată la DIICOT. Pe lista celor despre care dealerul spune că i-a mai fericit cu „drogul bogaţilor“ se mai numără M.T. – care deţine mai multe chioşcuri din Iaşi – C.M., patronul unui restaurant, dar şi B.C., patronul unor firme din domeniul videochatului. Un alt consumator este un dezvoltator imobiliar.

Vais aducea drogurile din Italia, de la un samsar de mașini pe nume Samuel Pop, care acum este fugit în America de Sud. Contactat telefonic, avocatul lui Florin Vais nu a vrut să comenteze în detaliu acuzațiile aduse clientului său. “Cercetarea presupuselor fapte este in plina desfasurare, multe lucruri se mai pot intampla, avem deplina incredere in profesionalismul organelor de ancheta. Va multumesc!”, a declarat Cristian Constantin Curcă.