Organizaţia Mondială a Sănătăţii ia măsuri extreme: „Sperăm să aflăm cum a început epidemia”

Publicat: 30/06/2020 | 07:55

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat că pregătește o echipă, care va merge în China pentru a stabili originea epidemiei de coronavirus.

Anunțul a făcut de directorul general al instituţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Vom putea combate mai bine virusul când vom şti totul despre virus, inclusiv cum a apărut.

Citește și: Medicul Cristian Oancea, avertizări serioase: Riscul să iei COVID-19 din Grecia sau Bulgaria…

Vom trimite o echipă săptămâna viitoare în China pentru a ne pregăti în acest sens şi sperăm să aflăm cum a început epidemia şi ce putem face în viitor pentru a ne pregăti”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de cotidianul francez Le Figaro, potrivit Mediafax.

Epidemia de coronavirus a izbucnit în oraşul chinez Wuhan. Până în prezent, la nivel mondial sunt 10,1 milioane de cazuri de COVID-19 şi 502.802 decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins din SUA.

Departe de a se fi terminat

Pandemia de COVID-19 este „departe de a se fi încheiat” şi „chiar se accelerează”’, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cerând întregii luni să acţioneze imediat, fără a aştepta un vaccin.

Nu rata: Atenție! În China a apărut un nou tip de gripă porcină. Oamenii de știință sunt îngrijorați: „Are potențial de pandemie”

„Mâine se împlinesc şase luni de când OMS a primit primele rapoarte despre un grup de cazuri de pneumonie cu cauză necunoscută, în China (…) Vrem cu toţii să se termine. Dar realitatea dură e că este departe de a se fi încheiat”, a declarat directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă online.

Situația din România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, că alte 22 de persoane au murit din cauza virusului COVID-19. În plus, pe teritoriul țării noastre există 26.582 cazuri de infecție cu noul coronavirus. Dintre pacienții confirmați pozitiv, 18.912 au fost declarați vindecați și externați.