Organizația Mondială a Sănătății, avertisment pentru țările afectate de coronavirus: ”Să nu se ridice măsurile prea devreme”

Publicat: 07/04/2020 | 17:03

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis un avertisment pentru țările afectate de coronavirus. OMS îndeamnă autoritățile să nu ridice prea devreme măsurile impuse.

”Unul dintre elementele cele mai importante este să nu se ridice măsurile prea devreme, pentru a nu apărea o recidivă. Este la fel ca atunci când suntem bolnavi. Dacă ne dăm jos din pat prea repede şi începem să fugim prea devreme, riscăm să apară complicaţii”, a declarat purtătorul de cuvânt OMS Christian Lindmeier.

Anunțul Organizației Mondiale a Sănătății vine după ce Austria și Germania și-au anunțat relaxarea restricțiilor pentru a-și repune economia pe picioare. Luni cancelarul Sebastian Kurz a anuțat că începând cu data de 14 aprilie își va ridica treptat restricțiile de circulație. De asemenea, începând cu data de 19 aprilie, ministrul de Interne german ia în calcul relaxarea măsurilor impuse în lupta împotriva coronavirusului.

Pe teritoriul României au fost confirmate 4.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 460 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 197 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 – internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj și Mehedinți – au decedat.