Organizația Mondială a Sănătății, avertisment îngrijorător în criza coronavirusului: ”Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează”!

Publicat: 21/04/2020 | 08:07

Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia, iar specialiștii lansează semnale de alarmă referitoare la numărul din ce în ce mai mare de infecții cu COVID-19. Chiar dacă unele țări anunță că au depășit perioada critică, aducând în discuție eventuale măsuri de relaxare, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au lansat un avertisment îngrijorător.

Virusul ucigaș nu este învins, iar medicii nu au reușit, încă, să descopere un vaccin-minune. Directorul Organizației Mondiale a Sănătății spune că nimeni nu trebuie să se relaxeze, în această perioadă, pentru că pericolul nu a trecut. Covid-19 poate fi din ce în ce mai agresiv, iar ”ce e mai rău abia acum urmează”. S-au tras foarte multe concluzii greșite, afirmă șeful OMS, cu toate că țările au fost avertizate în legătură cu această situație medicală fără precedent. Tedros Adhanom Ghebreyesus precizează că țările trebuie să depună eforturi uriașe pentru ca o ”tragedie” la scară mondială să fie evitată.

„Ce e mai rău abia urmează. Haideți să prevenim o tragedie! Ne confruntăm cu un virus pe care mulți încă nu-l înțeleg. Multe țări foarte dezvoltate au tras concluziile greșite pentru că n-au știut despre ce e vorba și au intrat în încurcătură. Noi am avertizat chiar și statele dezvoltate, le-am spus că acest virus le va lua prin surprindere. Și așa a fost!”, a transmis Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS.

(CITEȘTE ȘI: DESCOPERIRE DE ULTIMĂ ORĂ! CÂT REZISTĂ, DE FAPT, CORONAVIRUSUL PE DIFERITE OBIECTE: ”DA, E ADEVĂRAT!”)