Ordonanța Militară nr 9, anunțată azi. Măsuri drastice: Noi intervale orare de ieșit din casă + obligativitatea măștilor pentru toată lumea

Publicat: 14/04/2020 | 08:18

În contextul Sărbătorilor Pascale, Marcel Vela va emite o nouă Ordonanță Militară. În cadrul acesteia, persoanele de peste 65 de ani ar putea beneficia de un alt orar pentru a ieși din casă. 

Astăzi, Marcel Vela va emite Ordonanța Militară cu numărul 9, în cadrul căreia s-ar putea specifica un alt orar pentru ieșirea din case a bătrânilor de peste 65 de ani. Acest lucru se poate întâmpla în contextul în care oamenii au nevoie să iasă la cumpărături, dat fiind faptul că se apropie Sărbătorile Pascale.

MĂRTURIA unei paciente, infectată cu coronavirus: „Am stat șase ore încuiată în salon cu cadavrul unei alte paciente”

Mai mult, tot în cadrul Ordonanței Militare cu numărul 9 ar putea fi specificată obligativitatea purtării măștilor de protecție de către toți cetățenii.

„Înţelegem nevoia oamenilor de a-şi asigura bunurile de strică necesitate, evaluăm în permanenţă situaţia. Dacă specialiştii vor propune noi măsuri, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu siguranţă va decide în acest sens şi dacă va decide, va fi dispusă o anumită interdicţie prin ordonanţă militară.

E importantă o analiză inclusiv referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar, sau poate chiar a mări, pentru că la începutul intervalului 11-13 foarte multe persoane vor să iasă la cumpărături”, a spus Bogdan Despescu.

Ieri, în Capitală au fost luate cu asalt piețele, în special de pensionari, lucru ce a dus la încălarea regulii de distanțare socială, specificată în toate Ordonanțele Militare impuse până în acest moment. Sâmbătă, în Capitală se va acționa cu peste 2.000 de angajați MAI, militari si polițiști locali, pentru siguranța cetățenilor și pentru evitarea aglomerațiilor.