Ordonanța Militară 8. Vela a făcut anunțul: Cum va fi programul magazinelor înainte de Paște

Publicat: 10/04/2020 | 01:13

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat, joi seara, intrarea în vigoare a Ordonanței Militare 8. Între punctele fixate în Ordonanță s-a numărat și cel cu privire la programul magazinelor înaintea Sfintelor Sărbători de Paște.

Programul se va prelungi în acea perioadă. (CITEȘTE ȘI: SECRETARUL DE STAT BOGDAN DESPESCU, ANUNȚ TRANȘANT PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA: ”DACĂ VENIȚI ACASĂ…”)

Art.15 – (1) Pe perioada stării de urgență se suspendă procedurile de vânzare/cumpărare de pachete majoritare de acțiuni ale companiilor din Sistemul Energetic Național, indiferent de forma de proprietate a acestora.

(2) Reluarea procedurilor se va face după încheierea stării de urgență cu decalarea corespunzătoare a termenelor prevăzute în calendarul anterior.

POȚI LUA CORONAVIRUS DIN MAGAZIN? CE AU DESCOPERIT VIRUSOLOGII GERMANI

(3) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art.16 – Se recomandă autorităților administrației publice locale și proprietarilor, persoane fizice sau juridice, să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările în imobilele cu destinația de locuințe colective și să dezinfecteze periodic lifturile, casa scărilor și celelalte spații comune din interiorulacestor imobile.

Art.17 – În zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două Sărbători Pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități.

LARISA IORDACHE, JIGNITĂ PE FACEBOOK, DUPĂ CE A APĂRUT ÎN UNIFORMA POLIȚIEI! REACȚIA CAMPIOANEI LA GIMNASTICĂ: ”VĂ PLIMBAȚI PE STRADĂ FĂRĂ SĂ VĂ PESE!”

Art.18 – (1) După alineatul (3) al articolului 9 din Ordonanța militară nr.1/2020 privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.219 din 18 aprilie 2020, se introduce un nou alineat, alin.(4), cu următorul cuprins:

(4) Pentru nerespectarea măsurii prevăzute la art.5, pe lângă sancțiunea contravențională principală, în funcție de natura și gravitatea faptei, se poate aplica și sancțiunea contravențională complementară a confiscării bunurilor al căror transport în vederea distribuirii în afara teritoriului României este interzis.”

(2) Măsura se aplică începând cu data de 11 aprilie 2020.