Ordonanța Militară 4: Ce pățesc românii care ies din izolare

Publicat: 29/03/2020 | 21:36

În această seară, Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a susținut o declarație de presă în care a prezentat noile măsuri luate în cadrul ordonanței militare 4. 

În contextul epidemiei de coronavirus din România, autoritățile au luat noi măsuri, despre care Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela susține că sunt cele mai dure pe care le-a avut România, în ultimii zeci de ani. După ce a vorbit despre condițiile în care au voie bătrânii de 65 de ani să iasă din casă, Ion Marcel Vela a explicat și se pățesc românii care nu se conformează carantinei și izolării.

De asemenea, Ion Marcel Vela a explicat și ce anume se întâmplă cu șoferii de curse lungi și cu familiile acestora, dar și cu piloții și familiile lor.

„Cei care sunt în izolare la domiciliu, dacă încalcă regulile, intră direct în carantină, cu condiția în care vor suporta, obligatoriu, toate cheltuielile implicate de carantinare.

Cei care nu respectă carantinarea vor intra încă 14 zile în carantinare, din momentul în care sunt depistați că au încălcat regulile, suportând toate cheltuielile. Conducătorii auto care intră în țară – fie angajatorul le asigură un loc unde să se izoleze între curse, dar nu mai mult de 14 zile, fie declară că se izolează la domiciliu împreună cu familia, fie autoritățile locale pun la dispoziție spații de carantinare la cerere, pentru a asigura protecția familiilor șoferilor care transportă marfă, evident, cu plata costurilor aferente. Având în vedere că și familiile piloților pot fi afectate, aplicăm aceleași condiții piloților de aeronave” a spus Ion Marcel Vela, în cadrul declarației de presă.