Orbit de gelozie, ieșeanul Doagă a vrut să își omoare fosta iubită și pe actualul partener: „Vă dau foc la casă!”. Cum l-au pedepsit magistrații

Publicat: 21/04/2021 | 18:58

Un bărbat din satul Bălteni, județul Iași, pe nume Tudor Doagă, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare, după ce într-un exces de furie și gelozie care se pare că „i-a luat mințile”.

Ieșeanul de 36 de ani a intrat peste fosta lui iubită și partenerul ei în casă și i-a amenințat că le dă foc la casă și apoi îi omoară. Incidentul în urma căruia a fost trimis în judecată individul a avut loc la începutul anului trecut.

„În noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2020, în jurul orei 23:00, inculpatul D.T. a pătruns fără drept în curtea locuinței persoanei vătămate A.A.M., din satul Bălteni, comuna Probota, iar, după ce i s-a cerut să plece, acesta a amenințat persoanele vătămate A.A.M. și S.C.C. cu moartea și cu faptul că le va incendia casa.

După aceasta, inculpatul a revenit în jurul orei 1:00, a pătruns din nou fără drept în curtea persoanei vătămate A.A.M., înarmat cu o sabie, cu care a distrus poarta și, apoi, a intrat în locuința persoanelor vătămate, unde întâi a lovit-o cu pumnii și picioarele pe persoana vătămată A.A.M. – cauzându-i leziuni ce necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În final, inculpatul a aplicat mai multe lovituri în direcția capului persoanei vătămate S.C.C. cu obiectul tăietor-despicător, din care două l-au nimerit în partea stângă, provocându-i două plăgi suturate chirurgical, astfel că acestuia i-au fost necesare 7-9 zile de îngrijiri medicale, acțiuni ce au fost de natură să-i pună viața în pericol”, a afirmat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, citată de BZI.

Condamnat doar pentru tentativă de omor

A primit închisoare doar pentru tentativă de omor, el fiind iertat de migistrații de la Tribunalul Iași pentru amenințare, distrugere, lovire și violare de domiciliu.

Asta, după ce părțile vătămate și-au retras plângerea prealabilă. Sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. „Instanța confiscă de la inculpatul Tudor Doagă două fesuri de culoare neagră, unul tip cagulă”, au afirmat magistrații ieșeni, citați de sursa amintită mai sus.