Orban a făcut stocul și anunțul: Când ajung materialele sanitare în România

Publicat: 02/04/2020 | 22:50

Situația disperată de la Suceava, în special de la Spitalul Județean, unde joi Klaus Iohannis a trimis o echipă cu Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, în frunte pare a găsi, cel puțin declarative, rezolvare. Premierul Orban avea să anunțe, joi seara, că în România vor ajunge materialele sanitare în spitale.

IOHANNIS A FĂCUT ANUNȚUL: BONUS LUNAR PENTRU MEDICII CARE LUCREAZĂ CU PACIENȚI COVID-19

”Pe data de 4 aprilie vom primi 400.000 de măști.

Pe data de 6 aprilie vom primi 100.000 de combinezoane

Pe 7 aprilie vo 16 extractoare automate, care ajută aparatele PCR și cresc capacitatea de testare.

UPDATE. CORONAVIRUS ROMÂNIA. NUMĂRUL DECESELOR DIN CAUZA COVID-19 A AJUNS LA 115

Pe data de 8 aprilie trebuie să recepționăm 100 de paturi pentru spitalul modular.

Sunt contractate câte 250.000 de măști FFP 2 și FFP 3, care vor veni săptămâna viitoare.

Pe data de 9 aprilie este estimat transportul cel mai important de măști FFP 2, un contract pentru 12 milioane de măști din China.

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, ÎN HAOSUL DE LA SPITALUL DIN SUCEAVA: ”NU SE ȘTIE NIMIC!”

Eu vă prezint aceste date, dar nu pot să fiu sigur că termenele de livrare vor fi respectate. Noi facem tot ceea ce putem ca aceste termene să fie respectate.

În funcție de capacitățile de producție care se dezvoltă, evident că măștile vor fi și la dispoziția cetățenilor. Cel puțin măștile chirurgicale, care vor fi produse la noi în țară, vor fi disponibile în 10-12-14 zile. Dar să știți că avem o serie de priorități: în primul rând le vom da către cadrele medicale și trebuie să protejăm oamenii aflați în linia întâi, personalul MAI, personalul de la frontieră. Când vom acoperi aceste nevoi, statul va distribui și către cetățeni, la prețuri cât mai apropiate de cel de producție”, a spus Ludovic Orban.