Operații suspendate la Spitalul Floreasca, după ce o pacientă a luat foc și a murit

Publicat: 07/01/2020 | 16:36

Operații suspendate la Spitalul Floreasca, după ce o pacientă a luat foc și a murit. 

Mai multe operaţii care ar fi trebuit să aibă loc astăzi la Spitalul Floreasca au fost amânate, după ce medicii de la secţiile de chirurgie şi ATI au anunţat printr-un comunicat că îşi suspendă activitatea. (CITEȘTE ȘI: ANGAJAȚII DE LA SPITALUL FLOREASCA POVESTESC CUM A ARS PACIENTA ÎN SALA DE OPERAȚII)

„Dorim să semnalăm că situația spitalului este extrem de gravă și că se poate repeta în fiecare zi și oricărui medic care își desfășoară activitatea în spital. Dorim să cerem Ministerului Sănătății să ancheteze incidentul, dar mai ales situația care a permis ca acest incident să se întâmple”, au spus cadrele medicale.

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunțul a fost făcut tot de către deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că a aflat târziu de femeia arsă de la Spitalul Floreasca și, imediat, a cerut control deoarece exista pericolul mușamalizării cazului. Costache spune că este surprinzătoare atitudinea chirurgilor care refuză să coopereze cu echipa de control.