Omul de afaceri Doru Bertea s-a sinucis. Bărbatul era cercetat de DNA

Publicat: 04/05/2021 | 11:01

Doru Bertea s-a sinucis în a doua zi de Paşte. Bărbatul se afla în arest la domiciliu în urma anchetei în care era suspectat că a furnizat materiale la suprapreţ spitalelor Covid din Braşov şi din Odorheiu Secuiesc.

Omul de afaceri s-a spânzurat în seara zilei de luni, în propria locuinţă. Doru Bertea era un cunoscut medic stomatolog şi era cercetat în două dosare de către procurorii DNA, pentru dare de mită. Procurorii DNA au anchetat achizițiile de echipament medical realizate în spitalele COVID din Odorheiul Secuiesc și Brașov.

Potrivit procurorilor, firma lui Doru Bertea „a furnizat Spitalului de Boli Infecţioase Braşov un robot de purificare a aerului, pe preţ supraevaluat, exagerat, achiziţionat la un preţ decent de la societatea Lianmed”.

Potrivit Adevărul, suspecţii nu aveau încredere unii în alţii, astfel că Doru Bertea ar fi încheiat un înscris prin care Andrei Kadas şi Marius Cristian Popa să recunoască faptul că au primit de la primul suma de 25.000 de euro. Mai întâi, Doru Bertea le-ar fi oferit lui Kadas şi lui Popa câte 5.000 de euro, iar, în 21 septembrie, i-ar fi oferit lui Marius Cristian Popa şi ceilalţi bani, conform înţelegerii iniţiale dintre cei trei.