OMS ne-a avertizat încă din ianuarie! ”România trebuie să asigure gestionarea infecțiilor cu noul virus, inclusiv…”

Publicat: 30/03/2020 | 11:22

Pe data de 11 martie a acestui an, Organizația Mondială a Sănătății a declarat, oficial, pandemie de coronavirus, ținând cont de răspândirea rapidă a infecției cu COVID-19 și numărul mare de decese raportate la nivel mondial.

România nu a fost trecută cu vederea în acest context medical, iar autoritățile sanitare au fost informate încă din luna ianuarie că trebuie să ia toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii ”continue” a infecțiilor cu noul coronavirus. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă un extras din respectivul document care confirmă faptul că țara noastră a fost ”pusă în gardă” în legătură cu agresiunea noului coronavirus, pentru a fi stabilite, din timp, toate măsurile necesare.

”Organizația Mondială a Sănătății a evaluat focarul de SARS-COV 2 la nivel mondial și, ținând cont atât de nivelurile alarmante de răspândire și de severitate – având în vedere numărul deceselor -, cât și nivelurile alarmante de inacțiune în unele state, a apreciat în data de 11 martie 2020 că SARS-COV-2 poate caracterizat drept pandemie

Ținând cont de caracterul înalt contagios al virusului care a provocat deja decesul unui număr mare de persoane pe teritoriul Republicii Populare Chineze, dar și în alte state, precum și faptul că zilnic sunt raportate cazuri de infectare cu Coronavirus în state din Uniunea Europeană și luând în considerare recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, dispuse în cadrul reuniunii din 22-23 ianuarie 2020, România trebuie să asigure gestionarea infecțiilor cu noul virus, inclusiv supravegherea activă, depistarea timpurie, izolarea și tratamentul cazurilor, urmărirea contactelor și prevenirea răspândirii continue a infecției”, s-a menționat într-un document al Ministerului Sănătății, Direcția Generală de Asistență Medicală și Sănătate Publică.

Documentul a primit număr de înregistrare, după cum se poate observa, pe data de 23 martie 2020.

(CITEȘTE ȘI: CUM E POSIBIL? UN FILM DIN 2011 A PREVĂZUT ÎN TOTALITATE PANDEMIA DE CORONAVIRUS DIN 2020. CUM A APĂRUT VIRUSUL UCIGAȘ, DE FAPT)