OMS, avertisment sumbru: ”Pandemia de coronavirus se accelerează. Trebuie să atacăm virusul cu tactici agresive”

Publicat: 24/03/2020 | 08:29

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății nu ne dau vești bune în ceea ce privește pandemia de coronavirus, aceștia anunțând că este observată chiar o ”accelerare” la nivel mondial. Potrivit ultimelor informații făcute publice de OMS, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns 372.000. 

A fost de nevoie de doar 67 de zile de la primul caz raportat de infecție cu noul coronavirus pentru a se ajunge la 100.000 de cazuri, 11 zile pentru a doua sută de mii şi doar patru zile pentru a treia sută de mii de cazuri confirmate. În astfel de condiții critice, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, totuși,, că încă este posibil să fie schimbată „traiectoria”.

”Ceea ce contează cel mai mult este ceea ce facem. Nu poţi câştiga o partidă de fotbal apărându-te. De asemenea, trebuie să ataci”, a spus șeful OMS într-o conferinţă pe care a susținut-o alături de preşedintele FIFA, Gianni Infantino, lansînd o campanie de ”a da cu piciorul în coronavirus” alături de fotbalişti.

(VEZI ȘI AICI: CUM SE TRATEAZĂ INFECŢIA CU CORONAVIRUS DACĂ AI SIMPTOME UŞOARE)

Sunt doar măsuri defensive

Interdicțiile de circulație și distanțarea socială rămân o modalitate importantă de încetinire a răspândirii COVID-19, dar este vorba despre „măsuri defensive care nu ne vor ajuta să câştigăm”.

”Pentru a câştiga, trebuie să atacăm virusul cu tactici agresive şi ţintite – testarea fiecărui caz suspect, izolarea şi îngrijirea fiecărui caz confirmat şi urmărirea şi carantinizarea fiecărui contact strâns”, a adăugat acesta, potrivit mediafax.ro.