OMS, avertisment privind folosirea măștilor medicale în timpul pandemiei de coronavirus! Toți oamenii trebuie să afle

Publicat: 31/03/2020 | 20:08

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au lansat un avertisment privind folosirea măștilor medicale în timpul pandemiei de coronavirus! Ei au subliniat că toți oamenii trebuie să afle condițiile în care acestea se utilizează, de fapt. Potrivit celor mai noi informații, 825.412 de persoane din întreaga lume au contractat virusul mortal din China.

Citește și: Scrisoarea noului coronavirus pentru omenire: “Acțiunea mea vă va costa vieți. Am dorit să înțelegeți cât de importantă este o îmbrățișare, dialogul”. Video-ul a făcut înconjurul lumii

OMS, anunț important privind folosirea măștilor medicale în timpul pandemiei de coronavirus

Cei de la OMS recomandă populației să nu poarte măști de protecție decât dacă au contractat COVID-19 sau au grijă de cineva care este bolnav.

“Nu există dovezi specifice care să sugereze că purtarea în masă măștilor de către populație are vreun beneficiu potențial. De fapt, există unele dovezi care sugereză contrariul, măștile fiind folosite neadecvat”, a spus dr. Mike Ryan, director executiv al programului OMS pentru situații de urgență în domeniul sănătății, la un briefing de presă din Geneva, Elveția, au transmis jurnaliștii de la CNN.

Află și: CIFRE NEGRE din Italia: câți oameni au murit în ultimele 24 de ore

Referindu-se la măștile de protecție, dar și la alte materiale medicale, specialistul a mai declarat: “Problema este că avem o lipsă globală masivă. În momentul de față, persoanele cu cel mai mare risc de a contracta virusul sunt lucrătorii din prima linie de combatere, care sunt expuși în fiecare secundă a fiecărei zile. Gândul că nu au măști de protecție este oribil”.

Nu rata: Clorul, inamicul numărul 1 al coronavirusului! Unde e indicat să-l folosești și în ce cantitate, pentru a te proteja

Maria Van Kerkhove, doctor epidemiologic în cadrul OMS, a declarat că este important să acordăm prioritate folosirii măștilor pentru cei care au cel mai mare nevoie. În comunitate, nu recomandăm folosirea de măști, decât dacă sunteți bolnav și ca măsură pentru a preveni răspândirea continuă de la dumneavoastră”.

Citește și: Sfaturi utile pentru persoanele vârstnice în plină pandemie de coronavirus