OMS, avertisment de ultimă oră: ”Pandemia bate în retragere în Europa, situaţia globală se agravează”

Publicat: 08/06/2020 | 22:58

Organizația Mondială a Sănătății a lansat un avertisment în legătură cu pandemia de coronavirus, directorul Tedros Adhanom Ghebreyesus afirmând, în timpul unei conferințe care a avut loc la Geneva, că situația este departe de a se desfășura conform unui scenariu optimist. 

Tedros Adhanom Ghebreyesus spune că, în Europa, pandemia de coronavirus ”bate în retragere”, numai că – la nivel global – se înrăutățește, peste 100.000 de cazuri fiind confirmate în ultimele 9 zile.

”Cu toate că situaţia în Europa se ameliorează, în lume ea se înrăutățește. Peste 100.000 de cazuri noi au fost confirmate în 9 din ultimele 10 zile. Ieri (n.red. – duminică) mai mult de 136 de cazuri au fost raportate, fiind cele mai multe pentru o zi. Aproape 75 la sută din cele confirmate în ultima zi sunt din 10 țări, marea majoritate în Asia de Sud şi Americi. Multe din țările africane înregistreazpă creșteri ale cazurilor de coronavirus. Sunt raportate cazuri în noi zone geografice, deși cele mai multe țări din acele regiuni au mai puțin de 1.000 de cazuri confirmate. Vedem și creșteri ale numărulu ide cazuri și în unele regiuni din Europa și Asia”, a afirmat directorul Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit realitatea.net. (CITEȘTE ȘI: FOCAR DE CORONAVIRUS ÎNTR-O CATEDRALĂ DIN IAȘI. ÎN TOTAL, ȘASE PERSOANE AU FOST CONFIRMATE POZITIV)

OMS, despre protestele din lume: ”În măsura posibilului…”

Protestele din ultimele zile reprezintă un posibil focar din infecție, cu toate că directorul OMS a insistat asupra ideii că organizația pe care o conduce susține mișcările împotriva rasismului.

Dar asta nu înseamnă că nu trebuie respectate măsurile de protecție impuse de această criză a noului coronavirus. „Oamenii care iau parte la proteste de masă trebuie să ia măsuri de precauţie pentru a evita un nou val de contaminări cu coronavirusul SARS-CoV-2”, a mai recomandat directorul OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a mai spus că, „în măsura posibilului”, oamenii să păstreze cel puţin un metru distanţă de alte persoane, să se spele pe mâini, să-şi acopere faţa când tuşesc şi, mai ales, să poarte mască atunci când iau parte la proteste. (VEZI ȘI AICI: RELAXAREA NE COSTĂ! A CRESCUT NUMĂRUL DE DECESE ÎN ROMÂNIA DIN CAUZA NOULUI CORONAVIRUS. BILANȚUL A AJUNS LA 1.339 DE MORȚI)