OMS a stabilit cele 6 condiții necesare pentru relaxarea măsurilor restrictive în criza coronavirusului

Publicat: 16/04/2020 | 20:32

Adhanom Ghebreyesus – directorul Organizației Mondiale a Sănătății – a transmis că relaxarea măsurilor de izolare socială şi economică „trebuie făcută cu extrem de mare atenţie”

„Dacă se face prea repede, riscăm o reapariţie a epidemiei, care ar putea fi chiar mai gravă decât situaţia prezentă”, a avertizat oficialul. Organizația Mondială a Sănătății a făcut publice 6 condiții care ar trebui să fie îndeplinite de toate țările dornice a relaxa măsurile de izolare în contextul pandemiei de coronavirus.

Prima condiție

Guvernele trebuie să se asigure că răspândirea noului coronavirus se află sub control. Acest lucru înseamnă că autorităţile sanitare trebuie să cunoască originea fiecărui caz individual de infectare şi a focarelor de infecţii, arată noul ghid de recomandări formulate de OMS.

A doua condiție

Sistemele naţionale de sănătate trebuie să fie capabile să găsească, să testeze, să izoleze şi să trateze fiecare caz nou, iar toate contactele sociale recente ale fiecărei persoane infectate trebuie să fie identificate.

(CITEȘTE ȘI: ANUNŢUL SURPRINZĂTOR AL CERCETĂTORILOR STRĂINI! DE CE ROMÂNII SUNT MAI REZISTENŢI LA CORONAVIRUS. CEA MAI RECENTĂ DESCOPERIRE)

A treia condiție

Țările care doresc să îşi relaxeze măsurile de izolare trebuie să minimalizeze riscurile de infectare din spitale şi aziluri de bătrâni, considerate, în continuare, ”zone fierbinţi”.

A patra condiţie

Se impune implementarea unor măsuri preventive la locurile de muncă, în şcoli şi în alte spaţii considerate esenţiale, măsuri care includ distanţarea fizică, respectarea normelor de igienă şi, acolo unde este posibil, măsurători ale temperaturii corporale, transmite OMS.

A cincea condiție

Țările trebuie să gestioneze riscul de a importa noi cazuri din străinătate, prin identificarea călătorilor infectaţi şi prin plasarea în carantină a persoanelor care vin din ţări incluse în ”zona roşie” a pandemiei.

(VEZI ȘI AICI: OMS A FĂCUT ANUNȚUL OFICIAL! AFLĂ DACĂ ALCOOLUL OMOARĂ SAU NU CORONAVIRUSUL)

A şasea condiţie

Societăţile şi colectivităţile umane trebuie să fie pe deplin educate, angajate şi stimulate să se adapteze la ”noua normă” de comportamente necesare pentru a preveni apariţia unor noi cazuri de infectare, au transmis reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit agerpres.ro.

(NU RATA: CE NE AŞTEAPTĂ, DE FAPT, DUPĂ PAŞTE! ANUNŢUL TERIFIANT: DE CE VA EXPLODA NUMĂRUL CAZURILOR DE CORONAVIRUS)