OMS a făcut anunțul oficial! Află dacă alcoolul omoară sau nu coronavirusul

Publicat: 16/04/2020 | 11:49

Potrivit unui anunț făcut de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), consumul excesiv de alcool nu omoară COVID-19. În plus, persoanele care beau peste măsură sunt mai vulnerabile în fața infectării cu coronavirus.

VEZI AICI: IMPROVIZARE ÎN VREME DE CORONAVIRUS! POLONEZII FOLOSESC VODKA PENTRU A SE DEZINFECTA

Frica și dezinformarea au generat un mit periculos că se poate ucide virusul SARS-Cov 2 prin consumul de alcool. Acest lucru nu se întâmplă. Alcoolul compromite sistemul imunitar al organismului şi creşte riscul de efecte adverse ale sănătăţii”, a precizat OMS, potrivit mediafax.ro.

ȘTIINȚĂ. De ce este atât de contagios coronavirusul și cum „păcălește” sistemul imunitar

Orice consum de alcool are riscuri, dar consumul de alcool puternic este mai periculos deoarece poate conține metanol care conduce la probleme grave de sănătate sau chiar moartea.

Un alt aspect punctat de specialiști este faptul că alcoolul duce adesea la încălcări ale regulilor specific carantinei, dar și la violența domenstică care este în creștere de la instituirea măsurilor ce limitează accesul.

“În aceste vremuri dificile, este important să continuaţi să aveţi grijă de sănătatea voastră mintală şi fizică. Nu doar că vă va ajuta pe termen lung, dar vă va ajuta şi să luptaţi cu Covid-19, dacă vă îmbolnăviţi”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

NU RATA: UN ARGEȘEAN A VRUT SĂ PROFITE DE STAREA DE URGENȚĂ, VÂNZÂND STICLE CU „SPIRT”. CE SE AFLA, DE FAPT, ÎN SPATELE AFACERII