Olivia Steer a anunțat că i-a fost spart contul de Facebook, însă realitatea a fost alta. Ce gafă a făcut soția lui Andi Moisescu

Publicat: 16/12/2020 | 14:47

Olivia Steer a anunțat luni dimineață că i-a dispărut contul de Facebook. Însă… realitatea a fost alta. Vedeta și-a dat seama, ulterior, că de fapt a fost o eroare provocată chiar de ea însăși.

Luni, de la primele ore ale dimineții, Olivia Steer anunța pe contul ei de Instagram că i-a dispărut profiul de Facebook. Foc și pară, soția lui Andi Moisescu a crezut că este vorba despre o conspirație la adresa ei, din cauza faptului că nu crede în vaccinuri.

Fosta prezentatoare TV s-a remarcat în ultimii ani cu stilul de viață sănătos pe care îl adoptă, dar și cu convingerile sale împotriva medicinei tradiționale. Lucru care, în opinia ei, ar fi stârnit furia unora.

”Contul meu de profil Facebook a dispărut, azi, fără notificări, fără explicații, fără avertisment. Mă pot aștepta, în orice clipă, să îmi fie ștearsă și pagina publică, pe care scriu acum.

Ce să spun? Nu pot ei să cenzureze, cît putem noi să comunicam. Nu pot ei să distrugă, cît putem noi să construim. Nu pot ei să urască, pe cît putem noi să iubim.

Așa că vă aștept, de-acum, pe blogul meu, oliviasteer.ro, și pe (încă) functionalul cont de Instagram. Și curînd, chiar!, pe YouTube! Ținem legătura strîns! Mereu!”, spunea Olivia Steer.

Ulterior, Olivia Steer și-a dat seama că de fapt este vorba despre o eroare cauzată chiar de ea însăși. După informațiile prețioase, pe care le-a primit de la un prieten, expert în IT, soția lui Andi Moisescu le-a povestit fanilor ei cum a reușit să rezolve într-un final ”problema”. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL CUTREMURĂTOR FĂCUT DE OLIVIA STEER, SOȚIA LUI ANDI MOISESCU: ”A FOST LĂSAT SĂ MOARĂ!”)

”În urma cu două zile, Facebook m-a anunțat că o persoană străină s-a logat pe contul meu de pe un alt device. Am urmat atunci toate procedurile de securitate, mi-am schimbat parola și mi-am văzut de treabă. Azi-dimineață, contul meu de profil nu mai era (deși, aseara erau ambele vizibile și accesabile, ca de obicei, de pe orice device). Nu era de gasit nici in secțiunea Menu și nici, la o căutare simplă, după nume, în Search. Nici de pe telefon, nici de pe laptop. Messenger dispăruse și el din bara de sus.

Prietenii m-au asigurat că îmi pot vedea contul, prin urmare e sigur activ, sugerînd că terțe persoane au intrat în el și se joacă la butoane, ca să îmi puna nervii la încercare.

Abia, într-un tîrziu, practic în urmă cu circa 10 minute, am găsit, în settings, un buton de switch, care îmi redă accesul spre ambele conturi, dar doar de pe laptop. Practic, e singura modalitate rămasă de a glisa între cele două pagini. Explicația pentru tot acest joc de-a alba-neagra cu conturile de socializare, dată de cîțiva amici, ce au cunoștințe mai vaste decît mine de IT, ar fi că Facebook a schimbat interfața aplicației, îngreunând accesibilitatea, mișcare ce face parte din vechea strategie de sabotare (mai fățișă sau mai puțin) a utilizatorilor indezirabili”, a scris, ulterior, Olivia.