Oficial: Luiza și Alexandra trăiesc! Răsturnare de situație în cazul Caracal

Publicat: 12/02/2020 | 09:37

Chiar dacă Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru 8 infracțiuni, cazul ”Caracal” suscită, în continuare, un interes maxim. Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu au fost sechestrate, violate și ucise de ”Monstrul din Caracal”, însă familiile acestora cred că tinerele ar putea fi, încă, în viață. 

Însă, spre surpriza tuturor, chiar dacă trimiterea lui Dincă în judecată înseamnă – oficial – că Alexandra și Luiza sunt moarte, ele apar, încă, la ”persoane dispărute”. Mai mult, Luiza Melencu este trecută și la rubrica ”Persoane urmărite”, conform spynews.ro, ceea ce ar da de înțeles că ea este căutată de polițiști. În astfel de condiții, este firesc ca familia Luizei să spere că Gheorghe Dincă a mințit în fața anchetatorilor și nu a ucis-o pe tânără. Alexandru Cumpănașu, la rîndul său, insistă în a transmite că fetele sunt în viață, postând pe contul de socializare un mesaj din care reiese că Alexandra Măceșanu a fost fotografiată.

“Poliția Națională din cele 2 țări a fost alertată și mai multe persoane au depus în numele nostru plângere și solicitare pentru a fi căutata de urgență. Cu atat mai mult cu cât spațiul în care a fost văzută și fotografiată este unul public cu camere de luat vederi! Nu vom face publică poza, locația sau persoana care ne-a comunicat-o. (…) În același timp îl vom avea în direct pe bunicul Luizei, domnul Stelian Iordache pentru a analiza fără jiginirile unor interlopi, jurnaliști fără suflet sau avocați ai interlopilor ce s-a întâmplat de fapt cu Luiza și care este realitatea din spatele teatrului prezentat de DIICOT”, a transmis Alexandru Cumpănașu.

Criminalul a încercat să șteargă toate urmele

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată, recent, fiind acuzat că le-a răpit, sechestrat, violat şi ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu. Criminalul a încercat, apoi, să șteargă toate urmele, incendiind cadavrele tinerelor.

În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei și a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică și Serviciului de îndrumare și control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ‘Caracal’ întrunește condițiile legalității și temeiniciei, că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă și există probele necesare și legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al PICCJ, domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul. Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului D.G. pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni) și a inculpatului R.Ș. pentru săvârșirea infracțiunii de viol. De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori”, a precizat DIICOT, într-un comunicat.