Oficial brazilian, depistat pozitiv cu coronavirus la câteva zile după ce s-a întâlnit cu Donald Trump. Reacţia incredibilă a preşedintelui american

Publicat: 12/03/2020 | 20:14

Fabio Wajngarten, şef al Secom (Serviciul de comunicaţii), a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Vestea tristă vine la doar câteva zile după ce oficialul a participat la dineul oferit de Donald Trump lui Jair Bolsonaro în Florida.

Citeşte şi: Informaţii noi despre coronavirus. 15 recomandări prin care şi tu poţi preveni răspândirea virusului ucigaş, COVID-19

Fabio Wajngarten, purtător al coronavirusului

Fabio Wajngarten, şeful serviciului de presă al lui Jair Bolsonaro, care a stat alături de preşedintele american Donald Trump, weekend-ul trecut, în timpul vizitei preşedintelui brazilian în SUA, este purtător al virusului ucigaş din China. Surse din anturajul său au dezvăluit pentru jurnaliştii de la CNN că acesta este monitorizat de medici. Pe contul lui oficial de Instagram, Fabio Wajngarten a postat o fotografie în care se afla alături de Donald Trump. Întâlnirea a avut loc sâmbăta trecută, 7 martie, la clubul preşedintelui american din Mar-a-Lago, Palm Beach, Florida.

Soţia sa, Sophie Wajngarten, a confirmat azi printr-un mesaj de pe WhatsApp adresat părinţilor de la şcoala unde studiază fiul lor că soţul ei a fost contaminat.

“Soţul meu s-a întors ieri dintr-o călătorie în SUA şi a făcut testul pentru Covid, care s-a dovedit a fi pozitiv”, a scris ea pe grup, potrivit cotidianului Folha de S. Paulo.

Ulterior, preşedinţia braziliană a confirmat informaţia, precizând că a informat autorităţile americane şi că “toate măsurile au fost luate pentru a proteja sănătatea preşedintelui” brazilian. Tot astăzi, Donald Trump a declarat că nu este preocupat pentru că a fost expus la coronavirus în timpul dineului de weekendul trecut.

“Permiteţi-mi să vă răspund astfel: nu sunt preocupat”, le-a spus preşedintele Statelor Unite ziariştilor cu prilejul unei întâlniri cu premierul irlandez Leo Varadkar în Biroul Oval, relatează Reuters. El a mai spus că a auzit despre faptul că a fost expus odată cu prezenţa colaboratorului omologului său brazilian, dar a precizat că nu am făcut nimic foarte neobişnuit”.

În Brazilia, preşedinţia nu a dorit să confirme pentru France Presse informaţiile din presă potrivit cărora Jair Bolsonaro a fost şi el supus unui test ca să afle dacă a fost contaminat de noul coronavirus. Toate astea în condiţiile în care, el a fost surprins de mai mulţi jurnalişti în timp ce a dat mâna cu Donald Trump înainte de dineul de la Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, relatează timesofisrael.com.