Octavian Andronic a murit la vârsta de 74 de ani. Jurnalistul era internat în spital de o săptămână. Care este cauza decesului

Publicat: 12/12/2020 | 16:35

Este doliu în lumea presei din România. Jurnalistul şi caricaturistul Octavian Andronic a încetat din viață la vârsta de 74 de ani. Potrivit unor surse, el se afla internat într-un spital de o săptămână, însă, în ciuda eforturilor medicilor, a părăsit această lume. Cauza decesului este infecția cu virusul SARS-CoV-2, deşi, iniţial, s-a spus că a fost vorba de un atac de cord.

Jurnalistul și caricaturistul Octavian Andronic a murit la vârsta de 74 de ani

Octavian Andronic a murit noaptea trecută, însă, vestea tristă a fost făcută publică în această după-amiază.

“Cu deosebită durere în suflet, anunțăm trecerea în neființă a celui care a fost Octavian Andronic, jurnalist și caricaturist de o inegalabilă valoare.

Dragă ANDO, soția Mariana, fiica Ana, cei apropiați și toți colaboratorii ce au avut onoarea să lucreze alături de tine de-a lungul deceniilor îți vor simți de-acum înainte lipsa! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, au scris jurnaliștii agenţiei de ştiri Amos News, înfiinţată chiar de el.

Regretatul jurnalist s-a născut pe 2 mai 1946 în Sânnicolau Mare, județul Timiș și a absolvit în 1969 Facultatea de Filologie din cadrul Universității București. Octavian Andronic a lucrat timp de 20 de ani la ziarul “Informația Bucureștiului”. După Revoluția din 1989, el a fondat publicația Libertatea, al cărui redactor-șef și director a fost până în 1998.

De asemenea, a condus proiectul ziarului “Informația de prânz” la grupul MediaPro și a fost, vreme de un an, directorul general adjunct al postului Tele7abc (2000-2001). Octavian Andronic a colaborat cu mai multe trusturi media şi, ulterior, în 2002, a înfiinţat agenţia de presă Amos News.

Jurnalistul Octavian Andronic este căsătorit cu Mariana Andronic, redactor-șef al “Universul Pădurii”.