Oamenii care se vindecă de COVID-19 nu sunt liberi să meargă acasă! La ce sunt supuși aceștia

Publicat: 27/03/2020 | 17:51

Pacienții care se vindecă de COVID-19 nu scapă de teroare! Mai multe institute germane pregătesc un studiu de proporţii pentru a stabili câte persoane prezintă anticorpi după ce au fost testate pozitiv la noul coronavirus şi s-au vindecat, a a anunțat publicația germană Spiegel.

Proiectul nu a fost deocamdată aprobat, însă cercetătorii speră ca, începând din aprilie, să poată analiza sângele a peste 100.000 de voluntari, în căutare de anticorpi împotriva patogenului care provoacă COVID-19. Testul urmează să fie repetat periodic pentru a monitoriza progresia bolii.

În acest fel, oamenii de ştiinţă doresc să stabilească în ce măsură se propagă SARS-CoV-2 – virusul care provoacă boala – şi câte persoane contagiate au murit în realitate.

CITEȘTE ȘI: DEZASTRU ÎN ECONOMIE . Ministrul Muncii: 400.000 de contracte de muncă, suspendate

De rezultatele studiului depind deciziile de redeschidere a şcolilor sau de reluarea evenimentelor în masă.

Dacă se obţin aprobările şi dacă totul decurge conform planului, primele rezultate ar putea fi disponibile la sfârşitul lui aprilie, a declarat într-o conferinţă de presă organizată joi directorul Institutului de Virologie din clinica universitară berlineză Charité, Christian Drosten.

CITEȘTE ȘI: COVID 19. Dezinfecție ca-n China în Sectorul 4. Cum arată echipajele de combatere

„Persoanele imunizate ar putea primi un fel de certificat care le-ar permite să fie scutite de măsurile restrictive”, a semnalat epidemiologul Gérard Krause, de la Centrul Helmholtz de Investigaţie în Patologie Infecţioasă din Braunschweig, care ar urma să coordoneze studiul.

La proiect vor mai participa centrele de donare de sânge, Institutul Robert Koch şi Institutul de Virologie Charite.

CITEȘTE ȘI: STRATEGIA fostului ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, pentru protecția