Oameni fără suflet. Cum profită unii români de câinii maidanezi, în plină pandemie de COVID-19. Îi adoptă de la adăpost și…

Publicat: 10/04/2020 | 09:40

Ordonanțele militare introduse de la începutul pandemiei de COVID-19 au transformat, brusc, mulți români în mari iubitori de animale. În această perioadă, un patruped îți oferă posibilitatea să ieși din casă atunci când dorești, fără să primești amendă. Tocmai din acest motiv, adăposturile pentru câini au fost luate cu asalt de câteva zile.

VEZI AICI: S-AU RUGAT ȘI S-AU INFECTAT! 22 DE PENTICOSTALI DIN VASLUI, LA SPITAL DUPĂ CE AU CONTRACTAT VIRUSUL COVID-19

Potrivit spynews.ro, sute de maidanezi au fost adoptați în ultimele săptămâni de oameni care s-au trezit peste noapte că vor un cățel. Din păcate, în realitate, animalele sunt folosite doar ca “bilet de acces” temporar pe stradă, indiferent de oră.

MĂRTURIA unei tinere care și-a pierdut tatăl în lupta cu coronavirusul din Suceava: “L-am luat în brațe și eu și mama și i-am zis ultimul ‘te iubesc’. Dacă ați citit acest text, priviți viața altfel!”

Cei care iubesc cu adevărat câinii sunt ferm convinși că mulți patrupezi vor fi eliberați pe stradă de stăpânii de ocazie, imediat ce România ca scăpa de pandemia de coronavirus.

NU RATA: NU SCĂPĂM DE COVID-19 NICI LA IARNĂ. “SPER CA PÂNĂ ATUNCI SĂ AVEM MEDICAȚIA NECESARĂ!” ANUNȚUL FĂCUT DE ALEXANDRU RAFILA

Ce spune Ordonanța Militară

”Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie; deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice”, este un paragraf din ordonanță.